Kriisiaeg ja ootamatult tihedaks muutunud kodus kokkamine on pjedestaalile tõstnud kõik vanad armsad road. Ühest küljest seepärast, et hästi sissetöötanud ja lihtsatest koostisainetest toidud ei nõua liigset pingutust. Süüa tuleb nüüd ju teha rohkem kui tavaliselt. Teisalt aitavad vanad head maitsed selle pisut segase tuleviku taustal turvatunnet tekitada. Nii ka meie kodus on hakklihakaste ja boršisupp juba mitmendal ringil. Samas on eriolukord kestnud juba piisavalt kaua ja väike tüdimus on kõigil peale tulnud. Tahaks midagi muud ja tahaks, et see lõputu küünlapäev juba otsa lõpeks. Sellestsamast tundest tingituna sai ükspäev üsna teadlikult jälle pisut teistmoodi maitsed tuppa ja toidulauale lastud ehk siis valmis aasiapärane apelsinikastmes ja seesamiseemnetega kana. Kadus laualt kiirelt ja tundub, et väike vaheldus kulub ka maitsete maailmas ära. Mingigi vaheldus 🙂

See apelsinikastmes kana on tegelikult imelihtne tegemine. Mõrkjasmagus kleepuv apelsinikaste sobib kanaga veatult ja eriti mõnus jääb kaste siis, kui kasutada värskelt pressitud apelsinimahla. Selle toidu valmistamine on sümpaatselt lihtne ja ei võta ka liialt aega, seega sobib see hästi nii argiõhtuks kui ka külluslikuks pühapäevaseks lõunaks.

Apelsinikana seesamiseemnetega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 700 g kanafileed tükeldatuna
  • 1 dl kanapuljongit
  • 2 sl apelsinimarmelaadi
  • 50 ml apelsinimahla soovitavalt värskelt pressitud
  • 3 sl sojakastet
  • 1 tl veiniäädikat või sidrunimahla
  • Väike jupp ingverit peenelt riivituna
  • 3 küüslauguküünt peenelt riivituna või hakituna
  • 4 sl maisitärklist lisatakse osade kaupa
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Tšillikastet või srirachat soovi korral
  • 2 sl seesamiseemneid
  • Rohelist sibulat hakituna

Valmistamine

  • Sega väikeses kausis omavahel kanapuljong, apelsinimarmelaad, apelsinimahl, sojakaste, sidrunimahl või veiniäädikas, ingver, küüslauk ja 1 supilusikatäis maisitärklist.
  • Maitsesta tükeldatud kana soola ja pipraga ning lisa 3 sl maisitärklist. Sega läbi nii, et kana oleks ühtlaselt tärklisega kaetud.
  • Kuumuta pannil õli ning prae kana pannil läbi, kuni see on kuldse kooriku saanud. Selleks kulub 6-8 minutit. Ära panni üle koorma, pigem prae kana mitmes osas. Lisa juurde kastmesegu ja kuumuta, kuni segu pakseneb. Puista peale seesamiseemned ja hakitud roheline sibul.
  • Serveeri koos aurutatud basmati riisi ja brokoli õisikutega

Retsept sündis koostöös Barboraga. SIIT leiad kõik selle roa valmistamiseks vajaminevad road.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.