Kihilised salatid on mõnus vaheldus kokkusegatud salatitele. Erinevad komponendid tuleb lihtsalt suurde klaaskaussi või portsjonitena klaasi või väikesse kaussi laduda, salatikaste peale kallata ja ongi ilus pilkupüüdev ja värviküllane salat valmis, kus iga salatikomponent saab oma värvipuhtuses särada.

Siin suitsukanasalatis saavad kokku erinevad köögiviljad, marineeritud kurk, keedetud kartul, muna ja suitsukana. Üsna klassikaline kooslus, millega ei lähe alt. Kastmeks on hapukoore-majoneesikaste.

Tegelikult võid siin salatis koostisaineid ise vastavalt oma maitsele kombineerida. Hästi sobib siia ka riivitud juust, keedetud porgand, seller, konservmais, avokaado ja veel mitmed erinevad komponendid. Üheks vahekihiks on ka Põltsamaa valmistükeldatud marineeritud kurk, mis muudab salati ettevalmistamise lihtsamaks ja annab omalt poolt marineeritud kurgile omast krõmpsuvat tekstuuri ja hapukat maitset.

Kihiline suitsukanasalat kartuli ja salatikurgiga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 150 g Põltsamaa salatikurki nõrutatuna
 • 100 g salatirohelist hakituna
 • 1 punane paprika hakituna
 • 200 g suitsukana puhastatuna ja hakituna
 • 2 keskmise suurusega kartulit hakituna
 • 2 muna hakituna
 • 1 väiksem punane sibul hakituna
 • Hakitud rohelist sibulat või murulauku

Salatikaste:

 • 3-4 sl majoneesi
 • 3-4 sl hapukoort
 • Sidrunimahla
 • Veidi soola ja soovi korral mädarõigast

Valmistamine

 • Sega kokku salatikastme komponendid. Tõsta kõrvale.
 • Jaota nelja klaasi või ühte suuremasse kaussi esmalt hakitud või väiksemaks rebitud salatirohelist. Sinna peale säti paprika, suitsukana, kartul, muna, punane sibul ja Põltsamaa salatikurk. Võid vahekihtide vahele panna 1-2 sl salatikastet. Ülejäänud kaste tõsta salatiportsjoni peale. Puista peale hakitud rohelist sibulat. Süües haara kahvliga erinevaid kihte

Postitus sündis koostöös Põltsamaa Felixiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.