Pidulikul puhul võib EV aastapäeva valguses lauale sättida midagi lihtsalt valmivat, pilkupüüdvat ja samas lihtsa vaevaga valmivat. Just selliseks suupisteks on Viči roosa heeringaga suupisted, mille valmistamiseks kuluvad vaid mõned minutid. Hästi mugav on kasutada Viči õlita heeringat, mille puhul jääb ära mässamine pakendisse jääva õliga ja heeringa võib pakist otse lõikelauale tõsta ilma vajaduseta seda enne nõrutada. Muidu annavad aga heeringale maitselisa mädarõikane toorjuust, krõmpsuv kurgiviil, parajalt kreemise munakollasega vutimuna ja loomulikult meie must leib, mis EV sünnipäeval lausa kohustuslik. Puista veel peale peeneks hakitud sibulat ja murulauku ning väga maitsev ja mõnus suupiste ongi valmis.

Heeringasuupisted musta leiva, kurgi ja vutimunaga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 viilu musta leiba
  • 200 g Viči roosat õlita heeringat
  • 8 keedetud vutimuna
  • Värske kurgi viile
  • 100 g toorjuustu
  • 1 tl mädarõigast
  • Sidrunipipart
  • Hakitud punast sibulat ja murulauku
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

  • Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta külma vee all ja koori. Lõika kas vormi või pitsiga mustast leivast ümmargused rattad. Sega toasoe toojuust mädarõika, soola ja sidrunipipraga. Määri igale leivale toorjuustu. Tõsta sinna peale kurgiviil ja säti sinna peale priske tükk Viči heeringat. Tõsta sinna peale poolitatud vutimuna ja torka siis suupistetikuga kõik kokku. Puista peale peeneks hakitud vutimuna ja murulauku ning viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.