Täna on siis see päev, kui saabub Hiina uus aasta ja madu võtab draakonilt võimu üle. Loodetavasti tuleb kõigile igati tore ja nauditav aastaring siin päikese all.
Et aga seda sündmust tähistada, siis võiks täna teha ja süüa Hiina toitu. Meie peres on see päev alati oodatud ja Hiina köögile iseloomulik kiirus, lihtsus ning samas nauditav maitse on minu hinges juba ammu aukohal.
Ka täna plaanime nautida kogu perele sobivat rooga ehk kana musta pipra kastmes paprikaga ja sibulaga. Valmistamine on kiire ja lihtne, nagu Hiina toitudele omane. Paprika ja sibul peavad jääma mõnusalt krõmpsud ehk siis ainuke ajakulu on kastme kokku segamine ja kana marineerimine. Muu läheb juba kiirelt ja hästi mõnus roog ongi tänast päeva tähistamas.
Hiina uue aasta saabudes on punane värv au sees, seega tasub oma punaste nõude või ka rõivaste tagavara üle vaadata ja uue aasta vastuvõtuks end punasega varustada.
Kanaliha musta pipra, paprika ja sibulaga
Koostisosad
- 500 g kanafileed tükeldatuna
Marinaad kanale:
- 1 sl sojakastet
- 1 sl Shaoxingi veini või kuiva šerrit või valget veini
- 1 sl maisitärklist
Kaste:
- 1 dl kanapuljongit
- 2 sl sojakastet
- 2 sl Shaoxingi veini või kuiva šerrit või valget veini
- 2 tl tumedat sojakastet
- 1 sl maisitärklist
- 1-2 tl suhkrut
- 2 tl jahvatatud musta pipart
- Soola
Vokkimiseks:
- Jupp ingverit hakituna või riivituna
- 2-3 küüslauguküünt hakituna või riivituna
- 1 sibul õhukeste sektoritena
- 1 punane paprika tükeldatuna
- ½ rohelist paprikat tükeldatuna
- ½ kollast paprikat tükeldatuna
- Seesamiseemneid ja hakitud rohkelist sibulat
Valmistamine
- Alusta sellest, et sega kana marineerimise ained ja tõsta tükeldatud kana sinna marinaadi umbes 15 minutiks.
- Sega kokku ka kõik kastme ained. Tõsta kõrvale.
- Kuumuta suuremal (vokk)pannil õli. Pane pannile kana. Laota see ühtlaselt pannile, et kanatükid saaksid kõik küpsema ja pruunistuma hakata. Pruunista igalt küljelt ja tõsta kana siis pannilt ära.
- Lisa pannile veel õli ning prae ingver ja küüslauk kergelt läbi. Lisa sibul ning paprikad. Voki läbi ja kalla siis peale eelnevalt kokku segatud kaste. Kaste sega enne pannile kallamist läbi, et tärklis ei oleks põhja vajunud. Sega kaste läbi ja lase veidi pakseneda. Kalla siis pannile kana ja kuumuta veidi aega. Kontrolli, et kana oleks läbi küpsenud. Tõsta siis pann tulelt ära.
- Serveeri koos riisiga ja viimistle seesamiseemnete ning rohelise sibulaga.
Head uut maoaastat 2025!
Vasta