See Tai köögist inspireeritud ülilihte ja maitsev kooslus on suurepärase argiõhtu päästmise potentsiaaliga ehk siis valmib see vaid loetud minutite jooksul ja liiga palju pingutust ka ei nõua. Maitsed on siin kastmes klassikalised Aasia köögi alustalad ehk siis kookos, laim, sidrunhein ja ingver. Soolasust lisab kalakaste ja teravust võid lisada näpuotsatäie tšillihelvestega.

Lõhetükid võivad olla nahaga või ka nahata filee ja parema tulemuse nimel võid need enne pannil kergelt pruunistada. Samas võid kala ka lihtsalt kookoskastmes kala valmis hautada. Viimane variant teeb kastme valmistamise eriti lihtsaks ja saad kõik toimingud ühel jutiga pannil valmis teha.

Laimi-kookoskastmes lõhe

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4×200 g lõhefileed
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna või riivituna
  • 1 sidrunheina vars valge osa hakituna
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 1 tl tšillihelbeid soovi korral
  • 400 g purk kookospiima
  • 1 sl kalakastet võid kasutada ka sojakastet
  • Laimimahla ja riivitud laimikoort
  • Õli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hakitud värsket koriandrit laimiviile, aurutatud riisi või riisinuudleid.

Valmistamine

  • Maitsesta lõhefileed soola ja pipraga. Kuumuta pannil veidi õli ja prae keskmisel kuumusel paari minuti jooksul lõhefileed, kuni see on kergelt kuldne Kala võib jääda seest veel pooltooreks. Tõsta pannilt taldrikule.
  • Alanda kuumust ja lisa vajadusel pannile veidi õli. Tõsta pannile küüslauk, ingverj ja sidrunhein. Küpseta minut-paar. Lisa siis pannile suhkur ja küpseta paarkümmend sekundit. Lisa tšillihelbed ja kookospiim, sega kõik läbi ja lase keema tõusta. Lisa ka kalakaste ja lase mõni minuti kastmel podiseda. Tõsta lõhe kastme sisse ja lase 4-5 minutit haududa, kuni kala on läbi küpsenud. Serveerides paku juurde laimiviile, lisa juurde aurutatud riisi või riisinuudleid ja puista peale värsket koriandrit.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.