Maitsev ja pisut teistmoodi ahjuomlett sobib nii hommiku- kui ka õhtusöögiks. Kergelt suitsumaitseline külmsuitsulõhe, kreemine valgehallitusjuust ja karamelline sibul annavad omletina valmistades tulemuseks keelt alla viiva tulemuse.

Alusta omleti valmistamist pliidil ja lõplik küpsemine toimub juba ahjus. Siin omletis on kasutatud valgehallitusjuustu (sobib nii Brie kui ka Camembert juust), aga samamoodi võib kasutada ka sinihallitusjuustu või ka tavalist riivitud juustu. Maitsev ja mõnus jääb see kooslus igal juhul.

Ahjuomlett külmsuitsulõhe ja kodujuustuga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 4-5 muna
  • 50 ml piima
  • 160 g Viči külmsuitsulõhet õhukeste viiludena
  • 100 g valgehallitusjuustu tükkidena (nt Brie, Camembert)
  • Soola ja pipart
  • Võid praadimiseks
  • Värsket tilli või murulauku

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 180 kraadini. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi võid ja prae siis sibulat mõned minutid, kuni see kergelt karamellistub. Vahepeal klopi lahti munad ja lisa munadele ka piim. Maitsesta munasegu soola ja pipraga ning kalla siis pannile. Lase mõne minuti jooksul hüübida. Tõsta pannile suitsulõhe ja väiksemateks tükkideks rebitud juust ning tõsta siis pannitäis ahju ca 10-15 minutiks, kuni muna on hüübinud. Serveerides puista peale värsket tilli või murulauku.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.