Käes on see õnnis aeg, kus aias põõsastel kõik sõstrad-tikrid-vaarikad valmis saanud ja suvemagusaid marju saab ilma igasuguse mõõdu- ja piiritundeta nautida. Otse põõsast korjatud marjadel on hoopis teine mekk ja ükski sügavkülmutatud mari ei küüni selle eheda ja väge täis maitseni, mida hetkel aias on nautida võimalik. Ja kui isu marjadest on taas täis söödud, siis võib nautida ka suvemarjadest kooke.

Purukattega tikri-kohupiimakook on meie pere aastatepikkuseks suureks lemmikuks saanud. Esmalt seepärast, et see on väga maitsev ja mahlane kook. Teisalt seepärast, et valmistamiskäik on sümpaatselt lihtne ja kuigi koogil on neli kihti – aluskiht, marjad, kohupiimatäidis ja purukate – ei võta selle koogi valmistamine liiga palju aega ega ka vaeva. Tegelikult võib sellist kooki teha ka nii teiste marjadega kui ka rabarberi, õuna või mis iganes viljadega. Ehk siis tegemist on üsna universaalse koogiretseptiga.

Purukattega kohupiima-tikrikook

Aeg kokku 1 hour
Portsjonit 10

Koostisosad

  • 300-400 g tikreid puhastatuna

Purutainas

  • 120 g võid
  • 2,5 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimakiht

  • 400 g vaniljekohupiima
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g hapukoort
  • Sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort

Valmistamine

  • Sega esmalt taina jaoks vajalikud kuivained ning lisa siis toasoe või. Haki kõik koostisained segamini. Taigen võib jääda purune, ei ole vaja palliks pigistada. Taina võid valmistada ka köögikombaini kasutades.
  • Pane 3/4 taignapurust 26-cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Vajuta puruveidi sõrmedega kokku ja sinna peale laota tikrid.
    Küpseta ca 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit
  • Kohupiimatäidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor, sidrunimahl ja -koor. Kalla segu eelküpsetatud tainale. Peale saputa ülejäänud tainapuru.
    Küpseta 180-200 kraadi juures kuni kook on ilusti pealt küps ja pruun.
    Peale ahjust võtmist lase veidi taheneda enne kui lahti lõikad.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.