Käes on see imeline aeg, kui kõik viljad on valmis ja maitsed need kõige õigemad ja aasta parimad. Otse põllult potti, suvemagusalt ja päikeseküpselt. Kuidas seda mitte nautida ja neid maitseid võiks nüüd ilma igasuguse mõõdu- ja häbitundeta oma maitsenäsadessse talletada. Et see säilitatud viljadega verevaene talvine aeg taas üle elada.

Minu üks suviseid lemmikuid kooslusi. Kiirelt pannilt läbi käinud küüslauk, küps tomat koos krõmpsuvate aedubadega. Siin serveeritud koos Viči veganpulkadega, mis on väga mõnus täistaimne lisand

Minu üheks suvelemmikuks on saanud küüslaugu ja tomatiga aedoad. Parimad just pisut üleküpsenud tomatiga, oma peenralt korjatud pune või tüümianiga ja suviselt maitsevärske mahlase küüslauguga. Lihtsad koostisosad oma õige maitsega vajavad vähe.

Aedoad tomati ja küüslauguga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 300-400 g aedube puhastatuna
  • 2 sl oliiviõli
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 hästi küps tomat või paar peotäit kirsstomateid hakituna
  • Soola ja pipart
  • Hakitud värsket punet tüümiani, tilli vm ürte
  • Vajadusel veidi suhkrut

Valmistamine

  • Puhasta oad ja lõika pooleks või kolmeks. Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 7 minutit. Kurna ja jahuta külma vee all.
  • Kuumuta pannil oliiviõli ning prae kergelt õlis küüslauku. Ära pruunista. Lisa siis pannile tomat ja kuumuta ka mõne minuti jooksul läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile ka oad ning kuumuta läbi. Kontrolli maitseid, kui vaja lisa näpuotsaga suhkruga. Serveerides puista peale värskeid ürte. Serveeri kas soojalt või toasoojalt.
  • Juurde sobib pakkuda siis Viči täistaimseid pulki, mis on esmalt väärtuslikuks taimse valgu allikaks ja teisalt lihtsalt….väga maitsvad.
Selline suvine täistaimne kombo valmib kiirelt ja sobib nii kergeks lõunaks või ka õhtusöögiks.

Naudime suve ja suvemaitseid seni, kuni neid veel jagub!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.