Kartuli-porru püreesupp on meie peres aastaid, et mitte öelda aastakümneid olnud aukohal. Nii lihtne valmistada ja kogu pere lemmik. Kõik kolm last on selle supi peal üles kasvanud ja aeg-ajalt teen seda ikka ja jälle. No ei saa isu otsa! Võis hautatud porru ja kartuli koosluses on mingi vastupandamatu võlu.

Tegelikult on sel supil juured Prantsusmaal ja seal kutsutakse seda peene nimega Vichyssoise ja seal serveeritakse seda külmana. Kindlasti mõnus ka nii, aga meie kodus on ta pidama jäänud pigem soojalt söödava supina.

Kartuli-porru püreesupp

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 30 g võid
  • 1 porrulauk valge ja heleroheline osa
  • 3-4 keskmise suurusega kartulid
  • 8 dl puljongit
  • 2-4 dl 35%-list koort
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Tükelda porrulauk pikkupidi ribadeks, eemalda tumeroheline osa ja pese välja kihtide vahel olev muld. Seda saab hästi teha just nii, et porru on pikkupidi lahti lõigatud, siis pääseb kihtide vahele.
  • Pane poti põhja või ja kuumuta selle sees vaiksel kuumusel porrulauku. Hauta vaiksel kuumusel porru peaaegu pehmeks.Kalla peale puljong ja lase keema tõusta. Lisa tükeldatud kartul. Keeda, kuni kartul on korralikult pehme.
  • Püreeresta saumikseriga kreemjaks, lisa koor ja maitsesta supp soola ja pipraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.