Ma olen tõenäoliselt üle keskmise suur angerjasõber. Angerjahooaeg algab meil siis, kui jälle suveks end Tõstamaa läheduses asuvasse maakodusse asutame ja turulkäigud Pärnu turule sätin. Erinevalt Tallinna turgudest on Pärnu turul väga hästi kodumaist angerjat saada. Ja see on väga tänuväärne ja maitsev tooraine, millest tehtud SELLINE tomatine angerjasupp on saanud meie maakodu igasuviseks traditsiooniks külaliste vastuvõtmisel. Mulle hästi meeldib see, kuidas happeline tomat aitab rasvast angerjat tasakaalustada. Vahel on muidugi mõnus angerjat ka SELLISE selge supina teha, eriti siis, kui sinna saab noori kartuleid ja oma peenralt värsket aromaatset tilli lisada. Või siis lihtsalt marineerida SELLISEL täiesti lollikindlal ja väga maitsvat tulemust andval moel.

Seekord sai valmistatud tomatine angerjahautis valge veiniga. Maitses väga mõnusalt!

Tavaliselt on aga nii, et kui sügisel Pärnust tagasi tuleme, tuleb ka angerjasöömisel vahe sisse, sest Tallinnas on värske angerja hankimine vahel päris keeruline. Õnneks on nüüd ka see probleem lahendatud ja angerjas ei pea enam suvehooaja toiduks jääma. Nimelt on võimalik Viiratsi Angerjafarmist tellida nii värsket kui ka suitsuangerjat ning ka erinevaid angerjatooteid.

Viiratsi angerjafarmis kasvatatakse Euroopa angerjat alates klaasangerjast kuni umbkaudu 800-grammiseks angerjaks. Angerjafarmis kasutatakses keskkonnasäästlikku korduvkasutatavat vesiviljelussüsteemi ning angerjad kasvavad suurepärases ja angerjatele sobivas kasvukeskkonnas. Angerjafarm toetab ka angerjavarude taastamist erinevates veekogudes. 

Viiratsi Angerjafarmist saab nii värsket- kui suitsuangerjat tellida. Valikus on ka neli erinevat purkitehtud angerjat. Kõik väga maitsvad ja mõnusad!

Viiratsi angerjafarmi ja toodete tellimise kohta võib lisainfot piiuda SIIT.

Minule saabus angerjafarmist saadetis termokastis ja nii hermeetiliselt pakituna, et isegi jää oli angerja ümbert sulamata. Seega täiesti värske ja kvaliteetne kala oligi kodus olemas.

Seekord mõtlesin katsetada angerjast teha tomatist angerjahautist. Nagu eelpool mainisin, siis mulle hästi meeldib tomati ja angerja maitsekooslus. Siin hautises tuleks kasutada ka valget veini. Tulemuseks on mõnusalt maitseküllane tummine hautis, mida sobib kasutada nii kartuli, riisi või ka köögiviljade juurde sätituna.

Tomatine angerjahautis valge veiniga

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 600 g angerjat tükeldatuna
  • 1-2 sellerivart tükeldatuna
  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2 dl valget veini
  • 2 tl tomatipastat
  • 200 g tomatikastet
  • Suitsutatud paprika pulbrit
  • Oliiviõli
  • Värskeid ürte nt tüümian, petersell

Valmistamine

  • Puhasta angerjas limast ja tükelda. Kuumuta pannil või paksema põhjaga potis keskmisel kuumusel oliiviõli ninga hauta õli sees sibulat ja sellerit mõned minutid. Lisa siis küüslauk ja hauta veel mõned minutid vaiksel kuumusel. Ära pruunista. Lisa valge vein ja lase korraks keema tõusta. Lisa ka tomatipasta ning tomatikaste, suitsutatud paprika pulber ja värsked ürdid. Lase keema tõusta ja lisa pannile angerjatükid. Hauta tasasel tulel 25-30 minutit. Maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkruga. Serveerides lisa veel hakitud värskeid ürte.

Postitus sündis koostöös Viiratsi Angerjafarmiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.