Kuidagi on kujunenud nii, et meil on suvel maakodus olles saanud suvesöögiks angerjasupp. Käid tiiru Pärnu turul ära ja no ei suuda jätta võtmata taas üht Võrtsjärve angerjat kaasa. Hästi palju olen teinud SEDA tomatist angerjasuppi, aga vahelduseks oleme hakanud tegema ka selget angerjasuppi. Hästi lihtne teha ja noorte suvemagusate porgandite ja kartulitega imemaitsev. Tood veel peenralt aromaatset sügavroheliseks sirgunud värsket tilli ka peale ja lihtsalt naudid. Suve maitsed peavadki lihtsad ja ehedad olema.

Angerjasupiga on ka see hea, et ühest umbes poolekilosest angerjast saad ära toita terve pere, nii et mõneti saab ümber lükatud müüt, et angerjas hirmkallis toit. Pärnu turul on Võrtsjärve angerjas sel suvel kilohinnaga 14.90 ja nagu mainisin, sellega saab ilusti potitäie suppi valmis keedetud.

Selge angerjasupp noorte kartulitega

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • Ca 500 g angerjat
  • 30 g võid või õli
  • 1 väiksem porrulauk viilutatuna
  • 300 g noori porgandeid tükeldatuna
  • 400 g noori kartuleid tükeldatuna
  • 1 liiter kala- vm puljongit
  • Soola ja pipart
  • Värsket hakitud tilli

Valmistamine

  • Esmalt puhasta angerjas. Hõõru nahka soolaga, et lima eemaldada ja lõika siis 2-3 cm paksusteks tükkideks. Tõsta kõrvale.
  • Sulata paksupõhjalise poti põhjas või keskmisel kuumusel. Hauta või sees porrulauku ja porgandit. Kasuta pigem madalat kuumust ja ära pruunista. Hautada võiks vähemalt 5 minutit, et viljadele magus või sees haudunud maitse juurde tuleks. Kalla siis juurde puljong ja lase keema tõusta. Tõsta potti ka kartulid ja keeda ca 5 minutit. Lisa siis potti angerjas ja keeda veel kümmekond minutit või kuni kartulid on pehmed ja angerjas läbi küpsenud. Maitsesta supp soola ja pipraga. Võid veidi sidrunimahla ka lisada, see aitab hästi angerja rasvasust tasakaalu viia. Serveerides puista peale ohtralt värsket hakitud tilli.

Naudi ja ole hoiatatud, et sellest supist võib üsna lihtsalt sõltuvusse jääda 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.