Leivasnäkkide krõbistamine on selline mõnus seltskondlik tegevus, mis tasub ikka siis ette võtta, kui sõbrad või sugulased taas laua taga kogunemas. Uued Fazer Street Food sarja kolm erinevat maitset annavad selleks hea võimaluse. Paku juurde vaid dipikastet ja suupistelaud ongi kaetud. Siia postitusse panin kirja kolm lihtsalt valmivat ja leivasnäkkide juurde hästi sobivaid dipikastme retsepti, mis aitavad snäkkide krõbistamisel maitselisa anda. Lisaks on postituse lõpus ka ideid, kuidas hästi lihtsalt ja kiirelt maitsvaid kastmeid kokku kombineerida.

Üheks dipikastmeks võiks olla aioli. Aioli on majoneesilaadne külluslik kaste, kus siin retseptis on ilma tegemas suvised maitseküllased ürdid. Selline kaste sobib väga hästi ka dipikastmeks leivasnäkkide juurde.

Suveürdine aioli

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 munakollane
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 2-3 tl sidrunimahla
  • 1,5 dl neutraalse maitsega õli nt rapsiõli
  • 2-3 küüslauguküünt purustatuna
  • Ohtralt hakitud tilli peterselli, murulauku jm ürte.
  • Soola ja pipart
  • Näpuotsatäis suhkrut

Valmistamine

  • Eralda munakollane ja vispelda see koos sinepi ja sidrunimahlaga läbi. Nirista siis peene joana juurde õli segamist pidevalt jätkates ja jälgides, et kaste emulgeeruks. Lisa küüslauk ja ürdid ning maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkruga. Kui tahad veel lihtsamat moodust, sega lihtsalt poest ostetud majonees küüslaugu, ürtide, sinepi ja sidrunimahlaga.

Hästi mõnus dipikaste on ka päikesekuivatatud tomatitest valmistatud maitseküllane pestolaadne dipikaste, kus õlis päikesekuivatatud tomatid koos juustu ja küüslauguga tuleb lihtsalt kokku suristada.

Päikesekuivatatud tomati dipikaste

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 200 g päikesekuivatatud tomateid õlis
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • Peotäis päevalilleseemneid
  • 50 g parmesani või Forte juustu
  • Värsket basiilikut

Valmistamine

  • Tõsta päikesekuivatatud tomatid koos õliga purustajasse. Lisa ka küüslauk, päevalilleseemned ja basiilik. Töötle ühtlaseks massiks. Lisa ka riivitud juust ja sega läbi. Võid soovi korral maitsestada soola ja pipraga.

Hapukoore-dipikaste on samuti üheks lemmikuks, mida lihtne valmistada ja mis krõbeleibadele mahlast ja maitseküllast lisa pakub.

Külm hapukoore dipikaste

Aeg kokku 8 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 1-2 küüslauguküünt hakituna
  • 1 hapukurk või värske soolakurk hakituna
  • 1 dl hapukoort
  • 2 sl majoneesi
  • 1 tl mädarõigast
  • 1 tl suhkrut või mett
  • 1-2 sl ketšupit soovi korral
  • Hapukurgivedelikku
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega omavahel kõik salatikastme komponendid. Maitsesta kaste soola, pipra ja tibakese suhkruga. Hapukurgivedeliku lisamisega võid kastet nii vedelamaks segada kui ka hapukat maitsed lisada. Võid lisada kastmele ka värskeid hakitud ürte.

Veel mõned ideed dipikastmete jaoks, mis kõik sobivad hästi ka Fazeri leivakrõpsude juurde.

Kaukaasiapärane tomatikaste – sega omavahel 2 osa ketšupit ja 1 osa adžikat. Võid juurde lisada veel ohtralt värsket hakitud koriandrit. Selline kaste sobib hästi klassikalise ohtra sibulaga šašlõki juurde.

BBQ kaste – sega ketšupile juurde suitsust BBQ kastet ja veidi mett. Saad ameerikapärase magusa alatooniga suitsuse kastme.

Särtsakas tomatikaste – sega ketšupile juurde vürtsköömneid, cayenneˇi pipart ja/või tšillikastet ning laimimahla.

Britipärane tomatikaste – lisa ketšupile Worcesteri kastet ja kirsisiirupit ning sidrunimahla.

Majoneesikaste ketšupiga – sega kokku ketšup, majonees, sinep ja sidrunimahl

Ürdine tomatikaste – lisa ketšupile hakitud ürte, küüslauku ja laimimahla.

Postitus sündis koostöös Fazer pagaritega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.