Vahel on mõned toidud lihtsamad kui arvata oskad ehk siis retsepti õieti polegi vaja. Lisaks sellele veel tervislikud, gluteeni- ja laktoosivabad ja igatepidi mõistlikku toitumist toetavad. Siin retseptides on “peasüüdlaseks” Oatly kaerajoogid ehk kolm erinevat jooki, mida kasutades saab kooki ja jooki valmistada.

Kaerajooke kasutades pea meeles, et alati enne joogi välja kallamist loksuta pakki

Oatly kaerajoogid on meil päris sageli kapis. Olles küll kogu perega jätkuvalt omnivoorid, meeldib meile kohvipiima asemel kaerajooke kasutada. Ja vahel ka lihtsalt piima asendajana kasvõi leivasupile või mannavahule lisades. Või siis pannkookide valmistamisel piim kaerajoogiga asendada. Toimivad väga hästi. Siiski, tuleb silmas pidada, et osad kaerajoogid kipuvad olema vesised ja maitsetud, samas Oalty kaerajookide puhul seda küll öelda ei saa. Kuna suuremalt jaoks kasutame kaerajooki kohvi peal, siis loomulikult on lemmikuks barista jook, mida annab väga edukalt ka vahustada. Lapsele meeldib samas Oatly šokolaadijook, mida ta lihtsalt klaasist juues vahel naudib toidukordade vahel. Minu hinnangul on šokolaadijook meeldivalt vähemagus ja kui uurida, siis on lisatud suhkru sisaldus 7,5% ehk igati mõõdukas ka minusugustele tagasihoidlikele magusasõpradele.

Kaerahelvestest, Oatly šokolaadijoogist ja šokolaadist tehtud kook. Imelihtne ja igati tervislik täistaimne kook.

Siin pildil oleva kolme komponendi šokolaadikoogi valmistamine on lihtne nagu lapsemäng. Ahju ei ole vaja sisse lülitada, aega võtab koogi valmistamine vaid mõned minutid ja oma koostiselt on kook ka igati mõistlik ja mitte liialt magus. Kui oled suurem magusasõber, siis võid lisada koogile mõned lusikatäied vedelat mett või agaavisiirupit. Samamoodi võid kasutada pisut väiksema kakaosisaldusega ja magusamat šokolaadi.

Sellise koogi puhul tuleb arvestada, et tegemist on üsna toitva kraamiga, seega lõika tükid pigem väiksemad. Juurde saab alati tõsta 🙂

Imelihtne šokolaadi-kaerahelbekook

Valmistusaeg 10 minutes
Tahenemiseks vajalik aeg 4 hours
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 170 g tumedat šokolaadi 50-70%-lise kakaosisaldusega
  • 3,5 dl Oatly šokolaadijooki
  • 200 g kiirkaerahelbeid
  • 2-3 sl mett või agaavisiirupit soovi korral
  • Serveerimiseks värskeid marju

Valmistamine

  • Kalla Oatly šokolaadijook kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Haki šokolaad ja tõsta kaussi. Kalla kuum šokolaadijook sinna peale. Soovi korral lisa ka vedelat mett või siirupit. Kalla juurde kaerahelbed ja sega kõik läbi. Tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud 20-22-cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Tõsta külma tahenema umbes neljaks tunniks. Tõsta siis külmast ja enne serveerimist kaunista värskete marjade või puuviljadega. Võid ka veidi tuhksuhkrut peale saputada.
  • Säilita kooki jahedas ja söö ära mõne päeva jooksul.

Kaerajoogid sobivad imehästi ka smuutidesse. Maitset nad praktiliselt ei lisa, küll aga taimset valku ja parajalt ka kreemisust. Meil on selline smuuti enam-vähem kogu aasta läbi menüüs ja üsna kuldlõikeline erinevate puuviljade ja marjadega. Suvel kindlasti värske kraamiga, talvel aitab hädast välja sügavkülm.

Marjadest, banaanist ja kaerajoogist smuuti on meil sageli menüüs. Vastavalt siis hooajalistele marjadele.

Kuldlõikeline marjasmuuti kaerajoogiga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 5 dl värskeid või külmutatud marju või puuvilju vaarikad, maasikad, mustikad, mango, virsik jm
  • 2 banaani
  • 3 dl Oatly kaerajooki
  • Soovi korral jääkuubikuid
  • 1-2 sl mett või agaavisiirupit soovi korral

Valmistamine

  • Tõsta tükeldatud banaan, marjad või puuviljad ning kaerajook blenderisse. Blenderda, kuni saad kreemise ja koheva smuuti. Kui armastad magusamaid maitseid, lisa veidi mett või siirupit. Serveeri ja soovi korral lisa jääkuubikuid.

Lisaks smuutile võib kaerajoogist ka jääkohvi teha. Suvisel ajal igati mõnus alternatiiv hommikukohvile. Valmistamine ei ole ka keeruline, eriti kui sul on olemas piimavahustaja. Oatly barista kaerajook annab vahustades tulemuseks väga mõnusalt õhulise ja hästi püsiva vahu, nii et jää peale kallates saad tulemuseks jahutava ja ergutava jäise joogi.

Jäine kohvijook vahustatud barista kaerapiimaga on suvepäevadel mõnusaks jahutuseks

Jääkohv vahustatud kaerapiimaga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2-3 sl jahvatatud kohvi + 2 dl keeva vett või 2 dl masinakohvi
  • 3 dl Oatly Barista edition kaerajooki
  • 2-3 sl suhkrut
  • Jääkuubikuid

Valmistamine

  • Valmista kohv ehk kalla kuum vesi kohvipaksule ja lase tõmmata. Kurna ja jahuta. Tõsta klaasidesse jääkuubikud ja vala sinna peale kohv. Vahusta Oatly barista kaerajook ja kalla see kohvile. Sega kergelt läbi ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Oatly kaerajookidega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.