Kevad annab endast märku mitmel moel ja sel aastal on kevade saabumine ootamatult varane. Lumi sulab, esimesed kevadlilled lükkavad otsustavalt oma ninasid maapinnale ja veebruari viimastel päevadel oli kuulda juba lõokest ja kuldnokka. Imeline! Päevade pikenemise ja soojeneva päikesega käib kaasas ka toidulaua muutumine rohelisemaks ja kergemaks. Ei isuta enam tummiste hautiste või toitvate padade järele. Tahaks midagi kergemat ja kevadisemat.

Üheks selliseks toiduks, millel mõnusalt kevadine nägu, on juustuses kastmes pastaroog, kus erkrohelisteks silmadeks sätitud brokoli ja spinat. Juustukastmes pasta ja rohelised köögiviljad on väga maitsev kooslus ja valmistamine on samas lihtne nagu lapsemäng.

Tulemuseks on külluslikult pasta ümber hoidev paksem ja korralikult juustune kaste. Aga juustu, nagu teada, ei ole kunagi liiga palju. Juustuna kasutasin siin kastmes Džiugase juustu. Džiugase juustud on sügava soolaka maitse ja pika laagerdumisajaga on kvaliteetsed parmesani-laadsed kõvajuustud, mida on saadaval mitme erineva laagerdusajaga. Pastarooga võib riivida kas 12 või 18-kuulise laagerdusega juustusid, mida riivi nii pastakastme sisse kui ka pastaroa peale.

Juustukastmes pasta brokoli ja spinatiga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 50 g võid
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 5 dl kanapuljongit
  • 2,5 dl 35%-list koort
  • 350 g lühikest pastat
  • 1 brokolipea õisikuteks eraldatuna
  • 100 g spinatit
  • 200 g riivitud Džiugase juustu
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hakitud tšillipipart

Valmistamine

  • Sulata suurema poti või panni põhjas või. Lisa või sisse sibul ja hauta vaiksel kuumusel 3-4 minutit. Lisa küüslauk ja hauta paari minuti jagu veel. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Kalla pannile puljong ja koor. Maitsesta soola ja pipraga ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning tõsta pasta kastme sisse. Sega läbi ja keeda mõni minut vastavalt pakendi juhistel märgitud keetmisajale. Paar minutit enne pasta valmimist lisa brokoliõisikud ja lase veel mõni minut keeda poti- või pannitäit aeg-ajalt segades. Lisa siis ka spinat ja kuumuta, kuni spinat on “närtsinud”. Sega juurde suurem osa riivitud juustust, sega läbi ja lase sel mõne minuti jooksul sulada. Tõsta pasta koos kastmega taldrikule, puista peale ülejäänud juust, lisa veidi hakitud tšillit ja viimistle paari keeru värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.