Soojad juustusaiad jätavad väheseid külmaks või tegelikult ei teagi ma kedagi, kelle jaoks selline kooslus ahvatlev ei tunduks.

Krõbe sai, sulanud juust, mõnusalt magusaks ja külluslikuks küpsenud küüslauk ning loomulikult ohtralt riivitud juustu. Ikka nii, et mida rohkem, seda uhkem. Kirsiks tordil veel lahke käega suveküpsetest ürtidest kokku suristatud pestot. Pestot võid teha klassikalisel moel ehk basiilikust, aga väga maitsva pesto saab ka ka tillist, petersellist, koriandrist või veel paljudest koduaia ürtidest ning loomulikult võib ka erinevaid ürte ühte pestosse kokku kombineerida.

Erineva laagerdusastmega Džiugase juustudega saab saiadele erinevaid maitsenüansse lisada. Kui mõni juust on pikantsem, siis teine jälle mahedam. Igaüks leiab oma lemmiku.

Esmalt küpseta küüslauk ahjus tibakese oliiviõli ja soolaga maitsestatult pehmeks
Määri küpsetatud küüslauguküünte sisu saiale
Puista sinna peale ohtralt riivitud juustu
Küpseta ahjus seni, kuni juust on sulanud

Soojad küüslaugu-juustusaiad pestoga

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1/2 baquette´i
  • 2 küüslaugupead
  • 50 g toasooja võid
  • 125 g mozzarella juustu riivituna
  • 150 g Džiugase juustu riivituna

Pesto:

  • Suur peotäis basiilikut tilli, peterselli vm ürte
  • 1,5 dl oliiviõli
  • 50 g Džiugase juustu riivituna
  • 50 g päevalilleseemneid
  • 1-2 küüslauguküünt
  • Soola

Valmistamine

  • Alusta küüslaugu küpsetamisest. Selleks poolita küüslaugupea horisontaalselt. Piserda lõikepind oliiviõliga ja puista peale pisut soola. Keera fooliumi sisse ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit. Tõsta fooliumist välja ja pigista välja pehmeks küpsenud küüslaugusisu. Sega see toasooja võiga.
  • Lõika sai horisontaalselt pooleks ja määri küüslauguvõi saiadele.
  • Sega riivitud mozzarella ja Džiugas juust ning puista see siis saiapoolikutele. Tõsta ahju 200 kraadi juurde ja küpseta 10-15 minutit kuni juust on sulanud ja hakkab kergelt kuldseks muutuma.
  • Samal ajal valmista pesto. Tõsta kõik pesto ained purustajasse ning töötle pesto ühtlaseks. Pesto peab jääma parajalt tükiline, seega ära päris püreeks seda lase.
  • Serveeri sooje küüslaugu-juustusaiasid koos pestoga.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.