Go Back

Soojad küüslaugu-juustusaiad pestoga

Total Time45 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 1/2 baquette´i
  • 2 küüslaugupead
  • 50 g toasooja võid
  • 125 g mozzarella juustu riivituna
  • 150 g Džiugase juustu riivituna

Pesto:

  • Suur peotäis basiilikut tilli, peterselli vm ürte
  • 1,5 dl oliiviõli
  • 50 g Džiugase juustu riivituna
  • 50 g päevalilleseemneid
  • 1-2 küüslauguküünt
  • Soola

Instructions

  • Alusta küüslaugu küpsetamisest. Selleks poolita küüslaugupea horisontaalselt. Piserda lõikepind oliiviõliga ja puista peale pisut soola. Keera fooliumi sisse ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit. Tõsta fooliumist välja ja pigista välja pehmeks küpsenud küüslaugusisu. Sega see toasooja võiga.
  • Lõika sai horisontaalselt pooleks ja määri küüslauguvõi saiadele.
  • Sega riivitud mozzarella ja Džiugas juust ning puista see siis saiapoolikutele. Tõsta ahju 200 kraadi juurde ja küpseta 10-15 minutit kuni juust on sulanud ja hakkab kergelt kuldseks muutuma.
  • Samal ajal valmista pesto. Tõsta kõik pesto ained purustajasse ning töötle pesto ühtlaseks. Pesto peab jääma parajalt tükiline, seega ära päris püreeks seda lase.
  • Serveeri sooje küüslaugu-juustusaiasid koos pestoga.