Viči gyoza pelmeenid on mõnusalt lihtne lahendus, kui on vaja kiirelt lahendada järjekordne “mida-ma-täna-süüa-teen” paine. Gyouza pelmeene on erinevate täidistega alates klassikalisest lihatäidisest kuni minu lemmiku seente ja kanaga täidiseni välja. Viči gyoza pelmeenid on hästi õhukese tainakihiga, mistõttu on ka, loogiliselt, täidist sellevõrra rohkem. Pelmeenid on eelnevalt pastöriseeritud ja see teeb võimalikuks hästi kiire valmimise. Viie minutiga võid gyoza pelmeenidest teha maitsva roa ja siin on nüüd reastatud viis erinevat võimalust, kuidas võiks Viči gyoza pelmeene valmistada.

Aurutada võid pelmeene nii bambusaurutiga, aga ka potti asetataval aurutusalusel või hoopis sõelal.
Vana hea keetmise meetod on alati ka õigustatud. Keeda soolaga vees 5 minutit ja maitsesta sulavõi ning tibakese äädikaga.
Viči gyoza pelmeenid on eelnevalt pastöriseeritud, seepärast on neid võimalik ka mikrolaineahjus valmistada. Loe altpoolt sellest moodusest lähemalt.
Gyoza pelmeene saab edukalt valmistada ka kuumaõhufritüüris. Mõneks minutiks kuuma õhu sisse friteerima ja ongi krõbedad pelmeenid valmis
Potikleepsud on mõnus moodus, kuidas saad korraga ühel pannil pelmeene nii praadida kui aurutada.

Kõikidest mainitud ja pildilolevatest Viči gyoza pelmeenide valmistusviisidest on allpool pisut täpsemalt kirjutatud. Katseta ja vali oma lemmik välja 🙂

Aurutatud Viči gyoza pelmeenid vürtsika kastmega

Aurutamine on mugav ja lihtne moodus, kuidas gyoza pelmeene valmistada. Idaalis võiks seda teha bambusaurutil, aga sobib ka spetsiaalne aurutusrest või ka sõel, millel saad soovi korral ka pelmeenid valmis aurutada. Aurutades jääb tulemus pisut kuivem ja tihkem, kui pelmeene vees keetes. Aurutatud gyozade juurde paku vürtsikat kastet.

Aurutatud gyoza pelmeenid vürtsika sojakastmega

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

  • 1 pakk Viči gyoza pelmeene

Kaste aurutatud gyozade juurde:

  • 2 sl sojakastet
  • 2 sl vett või puljongit
  • 1 sl sriracha kastet
  • 2 tl suhkrut
  • 2 sl riisiäädikat võid kasutada ka sidrunimahla
  • 2 tl seesamiõli
  • 1-2 purustatud küüslauguküünt
  • Seesamiseemneid
  • Hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

  • Tõsta bambusaurutile küpsetuspaber ja lao sellele gyozad või pelmeenid. Aseta aurutile kaas. Kuumuta pannil või potis vesi keemiseni, alanda kuumust, et vesi vaikselt keeks ja tõsta siis pannile või potile aurutaja. Võid kasutada ka sõela, millele aseta peale kaas ja auruta sarnaselt bambusaurutile.  Auruta 5-6 minutit või seni, kuni gyozad on läbi küpsenud. Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat, seesamiseemneid ja soovi korral ka hakitud tšillit.
  • Kastme valmistamiseks sega kõik kastmeained kokku ja serveeri koos aurutatud gyozadega.
Vana hea klassika. Keedetud lihaga pelmeenid ja juurde ikka hapukoort ja rohelist sibulat.

Keedetud lihatäidisega qyoza pelmeenid hapukoore, sulavõi ja tibakese äädikaga

Üks lihtsamaid ja samas toimivamaid pelmeenide serveerimise võimalusi on vanal heal moel. Keedad ära, valad peale veidi sulavõid, saputad peale rohelist sibulat ja sööd hapukoore ja tilgakese äädikaga. Nii lihtne ja nii mõnus! Viči gyozad on eriti õhukese tainakihiga ja eelnevalt pastöriseeritud, mistõttu saavad nad valmis juba viie minutiga

Seega, keeda soolaga maitsestatud vees gyozasid 5 minutit, kurna siis sõelal, kalla peale veidi sulavõid või tõsta gyozad potti ja lisa sinna tükike võid ning lase sel sulada. Tõsta siis gyozad taldrikule, tilguta peale veidi NB! 1:3 lahjendatud lauaäädikat või ka veiniäädikat, saputa peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri kõrvale hapukoort.

Klassika, mis toimib alati!

Mikrolaineahjus valmistatud vürtsikas kastmes qyoza pelmeenid

Põnev ja hästi lihtne moodus, kuidas mkrolaineahjus saab valmistada gyoza pelmeene. Tõsta Gyozad sügavamale taldrikule ja sega juurde paar lusikatäit oma lemmikut kastet (nt ajvar, sriracha või ka ketšup), lisa paar lusikatäit sojakastet ja veidi riisiäädikat. Sega läbi. Kastmelisi lisa pigem vähe ehk siis ainult niipalju, et segades gyozad kastmega kokku saavad ja väheke vedelikku jääb ka taldriku põhja.

Kata taldrik pritsimise eest kaitsva kaanega ja tõsta gyozad koos taldrikuga mikrolaineahju 5-6 minutiks. Sellisel moel gyoza pelmeenide valmistamise teeb võimalikuks see, et Viči pelmeenid on hästi õhukese tainakihiga ja eelnevalt pastöriseeritud.

Kuumaõhufritüüris valmistatud gyoza pelmeenid küüslaugukastmega

Üheks mugavaks gyoza pelmeenide valmistamise mooduseks on üha enam fänne kogunud kuumaõhufritüür. Valmis saavad pelmeenid seal valmistades 5-6 minutiga (sõltuvalt, kui palju pruunistuda neid soovid) ja tulemuseks on krõbedad mõnusad gyoza pelmeenid, mis sobivad ka suupistelauale sättimiseks.

Kuumaõhufritüüris gyoza pelmeenide valmistamiseks lao pelmeenid kuumaõhufritüüri sahtlisse ja friti neid kuuma õhu käes 180-200 kraadi juures 5-6 minutit. Võid gyoza pelmeenid enne veel kergelt õliga läbi segada, et tulemus krõbedam oleks. Vahepeal sega valmis küüslaugukaste. Selleks purusta 1-2 küüslauku ja sega siis hapukoore, majoneesi, tibakese suhkru ja soovi korral lisa ka lusikaotsatäis mädarõigast. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta gyoza pelmeenid kuumaõhufritüürist taldrikule ja paku juurde küüslaugukastet.

Potikleepsu meetodil valistatud gyoza pelmeenid

Potikleepsu meetod on väga mugav ja nutikas moodus, kuidas valmistada gyoza pelmeene. Esmalt tuleb siis pelmeene õli sees kuldseks praadida ning siis pannile veidi vett panna ning kaane all gyoza pelmeenid valmis aurutada. Et praadimine ja keetmine korraga.

Potikleepsude valmistamise jaoks kuumuta pannil õli. Soovitavalt maapähkliõli, mis on Hiinas põhiline kasutatav õli. Prae potikleepse ühelt poolt, kuni nad on kuldpruunid. Kalla siis peale veidi kuuma vett, kata pann kaanega ning lase auru sees küpseda potikleepsud valmis (selleks kulub umbes 4-5 minutit).

Serveeri potikleepse koos magusa tšillikastme kui ka Hiina dipikastmega. Viimase jaoks sega 1 sl sojakastest, 1 sl riisi- või veiniäädikat, 1/2 tl suhkrut ning 1 tl peeneks hakitud ingverit ning samapalju ka küüslauku.

Serveerimisel puista potikleepsudele peale hakitud rohelist sibulat, seesamiseemneid ja serveeri kohe koos meelepärase kastmega.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.