Jõulud on selleks korraks ühel pool, aastavahetus peatselt terendamas ja verivorstile ning hapukapsale vahelduseks tahaks vahepeal midagi muud. Näiteks hiinapärast kanakastet seentega. Hea lihtne valmistada ja maitseb kõigile vanusest ja soost sõltumata. Seeni võid siia erinevaid kombineerida. Sobivad nii poes pakutavad seened šampinjonidest alates, aga kui sul soolas või sügavkülmas sügisel enda korjatud seened, siis sobivad ka need siia kastme sisse poetamiseks.

Muidu on aga selle kastme valmistamine lihtne nagu lapsemäng. Varu endale austrikastet ja tumedat sojakastet, maitselisa saab anda veel suitsuse maitsega seesamiõliga ja kaste ise valmib loetud minutitega. Mõnus lihtne argitoit!

Hiinapärane kanakaste seente ja paprikaga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 kanafileed tükeldatuna
  • 200 g seeni tükeldatuna
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 2 cm jupp ingverit hakituna
  • 2 erivärvilist väiksemat paprikat tükeldatuna
  • 2 sl austrikastet
  • 1 sl tumedat sojakastet
  • 1 tl suhkrut
  • 1 dl kanapuljongit
  • 1 sl maisitärklist vähese veega segatuna
  • 1 tl seesamiõli
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

  • Kuumuta pannil õli. Lisa pannile küüslauk ja ingver ning prae umbes pool minutit. Lisa pannile kana ja prae läbi mõne minuti jooksul. Lisa pannile seened ja paprika ning prae veel mõned minutid. Kalla juurde austrikaste, sojakaste, sool ja pipar ning suhkur ja puljong. Sega läbi ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda paar minutit. Kastme paksendamiseks kalla juurde külma veega segatud tärklis. Sega läbi ja lase kastmel pakseneda. Sega juurde seesamiõli ja kontrolli veel maitseid. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri koos aurutatud riisiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.