Lihtsad magustoidud on suvisel ajal hinnas, sest kes see ikka viitsib ja soovib suvel köögis liiga pikalt mässata. Selle kohvimaitselise kuid täiesti kofeiinivaba Bambu viljakohvi pulbriga kamavahu valmistamine võtab aega küll loetud minutid. Nopi kamavahule veel magusaid suvemarju ja väga mõnus magustoit ongi valmis, mis sobib isegi pidulikumal toidukorral lauale sättida. Kama annab sellele vahule hästi mõnusa lisamaitse ja tekstuuri. Lisaks on kama sarnaselt Bambule viljakohvile ka igati mõistlik valik, kui soovid tervislikumalt ja täisväärtuslikumalt toituda.

Bambu viljakohv rolliks siin kooslusel on anda sellele magustoidule mõnusa kergelt mõrkja kohvi nüanssi. Samas võib seda kamavahtu rahulikult ka pere kõige pisematele pakkuda, sest Bambu kohvi on kofeiinivaba, sisaldades kohviubade asemel hoopis ökoloogiliselt kasvatatud sigurit, nisu, odralinnaseid, viigimarju ja tammetõrusid. Bambu viljakohvi maitsetasakaalu väljatöötamisel ongi silmas peetud seda, et maitse oleks võimalikult lähedane päris kohvile ehk siis see oleks heaks alternatiiviks neile, kes kohvi just selle maitse pärast joovad.

Kui soovid valmistada sellest magustoidust täistaimset variant, kasuta tavalise vahukoore asemel vahustatavat kaerakoort või kookoskoort. Küpsiseid valides vali veganitele sobivad küpsised või kasuta hoopis taimses võis tibakese pruuni suhkruga röstitud kaerahelbeid.

Kohvimaitseline Bambu kamavaht

Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 dl 35%-list koort
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 1-2 sl Bambu viljakohvi pulbrit
  • 2 sl kamajahu soovitavalt rukkikama
  • 4 kaeraküpsist
  • Värskeid suvemarju sõstrad, vaarikad, tikrid

Valmistamine

  • Vahusta koor koos suhkru, Bambu kohvipulbri ja kamaga kreemjaks vahuks. Pudista pokaalide või magustoidukausside põhjale kaeraküpsist. Tõsta sinna peale kamavahtu ja kaunista magustoit suvemarjadega. Võid enne serveerimist magustoidu veel külmkappi tõsta.

Postitus sündis koostöös A. Vogel loodustoodetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.