Nojah, olen taas suvikõrvitsalainel. Mis seal teha, kui järjest peenral viljad valmivad ja sinna juurde toob naabrinaine veel korvitäie korralikult ülekasvanud suvikõrvitsaid. Ei teegi muud, kui erinevaid suvikõrvitsatoite. Hommiku-, lõuna- või õhtusöögiks. Soolaseid ja magusaid. Peidad suvikõrvitsat hakklihakastme või siis seekord leiva sisse.

Kuna see leib tuli välja lihtsalt niiii hea, siis jagan seda retsepti. Mingi kummaliselt täiuslikult kokkukõlav maitsekooslus õnnestus sinna suvikõrvitsaleiva sisse kokku kombineerida. Just selline, et käsi justkui iseenesest võtab veel lisatüki, kuigi kõht justkui tühi ei olegi. Valmistamine ka lihtne. Ja juustuga ei tasu koonerdada, siis tuleb just see õige maitse välja.

Suvikõrvits tuleks enne leiva sisse panekut pisut kuivemaks nõrutada. Sellest piisab, kui riivitud suvikõrvits soolaga ära segada ja siis kümnekonnaks minutiks sõelale seisma jätta. Pärast imestad ise ka, kui palju vedelikku seal välja nõrgub.

Juustune suvikõrvitsaleib

Aeg kokku 1 hour 15 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 300 g riivitud suvikõrvitsat
  • 5 dl spelta- või nisujahu
  • 1,5 tl soodat
  • 2,5 dl keefirit või maitsestamata jogurtit
  • 1 muna
  • 50 g võid sulatatuna
  • 100+50 g riivitud juustu mina kasutasin Cheddar juustu
  • Soola
  • Paar prisket peotäit hakitud rohelist sibulat ja tilli
  • Võid vormi määrimiseks

Valmistamine

  • Sega riivitud suvikõrvits 1 tl soolaga ja jäta sõelale kümnekonnaks minutiks nõrguma. Vajuta siis üleliigne vedelik välja. Tõsta kõrvale.
  • Sega jahu küpsetuspulbri ja soodaga. Teises kausis klopi lahti muna. Lisa keefir ja sulatatud või. Sega läbi ja lisa siis kuivained, riivitud suvikõrvits ja 100 g juustu ning ürdid. Sega läbi. Kalla võitatud leivavormi ja puista peale 50 g riivitud juustu.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 160-170 kraadi juures umbes tund aega. Küpsust võid kontrollida tikuga ja kui leib hakkab pealt liialt pruunistuma, võid selle fooliumi või küpsetuspaberiga pealt katte. Oluline on, et leib keskelt läbi küpseks.
  • Naudi kas või ja tomatiga või ka niisama.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.