Go Back

Juustune suvikõrvitsaleib

Total Time1 hour 15 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 300 g riivitud suvikõrvitsat
  • 5 dl spelta- või nisujahu
  • 1,5 tl soodat
  • 2,5 dl keefirit või maitsestamata jogurtit
  • 1 muna
  • 50 g võid sulatatuna
  • 100+50 g riivitud juustu mina kasutasin Cheddar juustu
  • Soola
  • Paar prisket peotäit hakitud rohelist sibulat ja tilli
  • Võid vormi määrimiseks

Instructions

  • Sega riivitud suvikõrvits 1 tl soolaga ja jäta sõelale kümnekonnaks minutiks nõrguma. Vajuta siis üleliigne vedelik välja. Tõsta kõrvale.
  • Sega jahu küpsetuspulbri ja soodaga. Teises kausis klopi lahti muna. Lisa keefir ja sulatatud või. Sega läbi ja lisa siis kuivained, riivitud suvikõrvits ja 100 g juustu ning ürdid. Sega läbi. Kalla võitatud leivavormi ja puista peale 50 g riivitud juustu.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 160-170 kraadi juures umbes tund aega. Küpsust võid kontrollida tikuga ja kui leib hakkab pealt liialt pruunistuma, võid selle fooliumi või küpsetuspaberiga pealt katte. Oluline on, et leib keskelt läbi küpseks.
  • Naudi kas või ja tomatiga või ka niisama.