See on maitsev, parajalt vürtsikas ning tervisesõbralik täistaimne kooslus, kus röstitud lillkapsa ja avokaadosalatile tulevad troonima Viči täistaimsed veganpulgad.

Tunnistan, et Viči veganpulgad olid minu jaoks meeldiv üllatus. Esimest korda proovisin neid Oma Maitse lemmiku valimisel ja need olid väga maitsvad. Üllatavalt maitsvad ja eriti minu jaoks, kes ma liiga suur sügavkülmutatud-paneeritud-praetud toitude sõber ei ole. Peale seda olen neid ikka ostnud ja ka pere sööb seda taimset asendust suurima heameelega ehk siis need pulgad ei ole kindlasti ainult veganitele, vaid ka omnivoorid võivad vahel lihavabasid eineid nendega teha.

Siin salatis, mis nendele veganpulkadele lisaks tuli, saavad kokku minu kaks lemmikut ehk ahjus röstitud lillkapsas koos kikerhernestega, kreemine avokaado ja granaatõunaseemned. Lisaks mõnusale maitsele on see salat ka väga tervislik ja toetab mitmekülgse ja tasakaalustatud taimse toitumise loogikat. Lisaks on see veel väga maitsev! Ja koos Viči veganpulkadega on see täistaimne kooslus ka üsna toekas kõhutäis, mis sobib korralikuks lõuna- või õhtusöögiks.

Röstitud lillkapsa ja kikerhernestega salat avokaadoga koos Viči veganpulkadega

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 12 tk Viči veganpulka
  • 1 suurem lillkapsas õisikutena
  • 1 purk ehk 400 g kikerherneid kurnatuna
  • 1 tl jahvatatud cayenne´i pipart
  • 2 tl jahvatatud paprika pulbrit võib olla suitsutatud paprika
  • 2 küüslauguküünt purustatuna
  • 2 suuremat küpset avokaadot
  • Poole granaatõuna seemned
  • Tšillihelbeid
  • Salatirohelist
  • Soola ja pipart
  • Hakitud värskeid ürte basiilik, petersell, pune jm
  • Oliiviõli

Salatikaste:

  • 4-5 sl oliiviõli
  • Poole sidruni mahl
  • 3 sl agaavisiirupit
  • 2-3 tl Dijoni sinepit
  • 2 sl veiniäädikat
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Laota lillkapsaõisikud ahjuplaadile ja lisa ka kikerherned. Nirista peale oliiviõli ja lisa ka cayenne´I pipar, paprikapulber, küüslauk, sool ja pipar. Sega käte vahel läbi ja tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ca 20 minutiks.
  • Sega kokku salatikastme ained.
  • Säti kaussi või taldrikule salarohelist ja kalla osa salatikastet salatirohelisele. Sega läbi. Laota sinna peale tükeldatud avokaado, granaatõunaseemned ja röstitud lillkapsas ning kikerherned. Kalla peale ülejäänud salatikaste ja lisa ka värskeid ürte ja tšillihelbeid.
  • Prae oliiviõlis Viči veganpulgad kuldseks ja krõbedaks. Tõsta need salatile ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.