Go Back

Röstitud lillkapsa ja kikerhernestega salat avokaadoga koos Viči veganpulkadega

Total Time30 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 12 tk Viči veganpulka
  • 1 suurem lillkapsas õisikutena
  • 1 purk ehk 400 g kikerherneid kurnatuna
  • 1 tl jahvatatud cayenne´i pipart
  • 2 tl jahvatatud paprika pulbrit võib olla suitsutatud paprika
  • 2 küüslauguküünt purustatuna
  • 2 suuremat küpset avokaadot
  • Poole granaatõuna seemned
  • Tšillihelbeid
  • Salatirohelist
  • Soola ja pipart
  • Hakitud värskeid ürte basiilik, petersell, pune jm
  • Oliiviõli

Salatikaste:

  • 4-5 sl oliiviõli
  • Poole sidruni mahl
  • 3 sl agaavisiirupit
  • 2-3 tl Dijoni sinepit
  • 2 sl veiniäädikat
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Laota lillkapsaõisikud ahjuplaadile ja lisa ka kikerherned. Nirista peale oliiviõli ja lisa ka cayenne´I pipar, paprikapulber, küüslauk, sool ja pipar. Sega käte vahel läbi ja tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ca 20 minutiks.
  • Sega kokku salatikastme ained.
  • Säti kaussi või taldrikule salarohelist ja kalla osa salatikastet salatirohelisele. Sega läbi. Laota sinna peale tükeldatud avokaado, granaatõunaseemned ja röstitud lillkapsas ning kikerherned. Kalla peale ülejäänud salatikaste ja lisa ka värskeid ürte ja tšillihelbeid.
  • Prae oliiviõlis Viči veganpulgad kuldseks ja krõbedaks. Tõsta need salatile ja serveeri kohe.