Ma ei tea, mis see täpsemalt on, aga igal aastal hakkab märtsi lähenedes hinges justkui midagi murduma. See tuim talvine kaamos hakkab vaikselt-vaikselt maad andma mingile ärevale ootusele. Võtad koerad kaasa, teed looduses pikema ringi, tabad tihaste säutsumist ja ootamatult muutunud valgust ning miski sunnib sind järsku sügavalt hingama. Ja veel. Ja veel. Justkui oleks järsku keegi hapniku lahti keeranud ja pisut tolmunud kopsud vajavad nüüd värske õhu pealevoolu. Vana tolmune õhk välja ja uus kevadiselt laetud turgutav õhuvool peale.

Kindel märk. Kevad ei ole enam kaugel.

Valgus on muutunud ja see annab vaikselt, kuid järjekindlalt tunda ka kehas. Toidueelistused hakkavad vaikselt muutuma. Enam ei isuta tummiste pikalt haudunud tummiste toitude järgi. Üks õnnetuke karriroog istub mul juba mõnda aega külmkapis ootel. Võtan juba mitu päeva ta välja ja….tõstan tagasi. Mingi murrang on toimunud.

Mis seal ikka. Kuna olen juba aastaid intuitiivse toitumise usku ehk siis olen oma isude üle andnud voli oma kehale ja tema diktaadile, siis usaldan seda, mida keha isude näol mulle kõneleb. Ja tema pealetükkivas monoloogis isutamise näol on ilmselgelt esikohale asetunud roheline ja kerge kraam.

Noort kapsast on juba mõnda aega saada. Need neoonrohelised pisikesed ja kerged kapsapead on mulle juba ammu köögiviljaosakonnas takistusribaks. Harva õnnestub neist mööda põigata. Kevadine rohelus on tõeline peibutis ja seda peab tõesti praegu kogu aeg kapis olema. Ehk siis üldjoontes ongi selle kevadise salati koostisosad lihtsad – noor kapsas, värske kurk, redis ja wakame vetikas. Maitsestamiseks natuke nipet-näpet veel juurde ja nagu sööksidki kevadet. Mul juba mitu päeva menüüs. Proovige järele, maitseb tõesti nagu kevad 😉

Noore kapsa, wakame vetika, kurgi ja redise salat

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • Pool väiksemat noore kapsa pead
  • 200 g wakame vetikat
  • 1 lühike kurk ribadena
  • 3 redist õhukeste viiludena
  • Seesamiseemneid
  • Suhkrut soola, pipart, laimimahla
  • Idusid ja võrseid

Valmistamine

  • Lõika kapsast õhukesed ribad. Tõsta kaussi ja puista peale veidi soola. Jäta veidikeseks seisma ja vajuta siis käte vahel läbi, et kapsas pehmemaks muutuks. Lisa siis kaussi wakame vetikas, kurgiribad ja rediseviilud. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa ka veidi laimimahla ning puista salatile peale seesamiseemneid ning värskeid võrseid.

Postitus sündis koostöös peatselt saabuva kevadega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.