Go Back

Purukattega kohupiima-tikrikook

Total Time1 hour
Servings: 10

Ingredients

  • 300-400 g tikreid puhastatuna

Purutainas

  • 120 g võid
  • 2,5 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimakiht

  • 400 g vaniljekohupiima
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g hapukoort
  • Sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort

Instructions

  • Sega esmalt taina jaoks vajalikud kuivained ning lisa siis toasoe või. Haki kõik koostisained segamini. Taigen võib jääda purune, ei ole vaja palliks pigistada. Taina võid valmistada ka köögikombaini kasutades.
  • Pane 3/4 taignapurust 26-cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Vajuta puruveidi sõrmedega kokku ja sinna peale laota tikrid.
    Küpseta ca 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit
  • Kohupiimatäidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor, sidrunimahl ja -koor. Kalla segu eelküpsetatud tainale. Peale saputa ülejäänud tainapuru.
    Küpseta 180-200 kraadi juures kuni kook on ilusti pealt küps ja pruun.
    Peale ahjust võtmist lase veidi taheneda enne kui lahti lõikad.