Mõnus toitev ja maitseküllane võileib on tõhusaks hommikusöögiks, mis aitab sul kõhu täis hoida julgelt lõunasöögini välja. Valmistamine ei ole keeruline ja siin saavad kokku omavahel veatult klappivad maitsed – Lapi leib, millele on määritud mädarõikast maitselisa saanud toorjuust, kreemjas avokaado, kuumsuitsulõhe, Põltsamaa salatikurk ja vutimuna. Vutimuna asemel võid kasutada ka keedetud kanamuna. Salatikurk aitab sellesse kooslusesse lisada magushaput maitsenüanssi ja tänu juba eelnevalt hakitud kurgile on seda ka tõeliselt lihtne lisada. Kuumsuitsulõhe asemel võid kasutada ka graavilõhet või külmsuitsulõhet.

Naudi seda külluslikku võileiba hommikukohvi kõrvale või miks mitte ka tõhusaks õhtueineks. Maitseb hästi igal hetkel.

Lapi leib salatikurgi, suitsulõhe, avokaado ja mädarõikakreemiga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

 • 1 viil Lapi leiba
 • 100 g toorjuustu
 • 0,5 tl mädarõigast
 • 1 keskmise suurusega avokaado
 • 70 g kuumsuitsulõhet
 • 2 sl Põltsamaa salatikurki
 • 2 keedetud vutimuna
 • Soola ja pipart
 • Veidi sidrunimahla
 • Hakitud tilli või murulauku

Valmistamine

 • Sega toasoe toorjuust mädarõika, tibakese soola ja sidrunimahlaga. Soovi korral rösti Lapi leib rösteris krõbedaks. Jahuta veidi ja määri siis Lapi leivale toorjuustu. Laota sinna peale viilutatud avokaado, sinna peale säti näppude vahel pisut väiksemaks murendatud suitsulõhe ja sinna peale laota salatikurk. Kõige peale säti kooritud ja poolitatud vutimuna ja viimistel võileib värskelt jahvatatud musta pipra ning hakitud tilli või murulauguga.

Postitus sündis koostöös Põltsamaa Felixiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.