Euroopas erinevates riikides reisides olen sageli haaranud kergeks vahepalaks või kõhutäiteks kreemise camembert või brie juustuga täidetud baguette saia. Iseenesest nii lihtne ja samas nii toimiv kooslus. Iga kord imestan, et miks meil kreemjad juustud valdavalt siiski juustuvaagna täiteks on jäänud ja miks meie nii harva taipame sellega võileibu täita või katta.

Krõbeda koorikuga ja seest kohev-pehme baguette sai vajab vähe. Pista lihtsalt sinna vahele kreemjat mõnusa koorese maitsega Turek camembert või brie juustu, lisa soolakat maitset õhukese Serrano singi pitsiga, lisa veel krõmpsuvat kurki, punast sibulat ja redist ning mõnus suutäis ongi valmis. Selline sai sobib nii hommikukohvi kõrvale või siis ka tööle või kooli kaasahaaramiseks. Maitsete kooskõla on veatu ja mahe kreemine camembert juust aitab selle koosluse mõnusalt nauditavaks teha. Turek camembert ja brie juust on värskelt ka oma pakendi kujundust värskendanud, samas on sisu jätkuvalt sama kreemine, mõnus ja maitsev.

Saiaviiludele määri majoneesi ja siin võid kasutada ka maitsetatud majoneesi. Hästi sobib näiteks pestomajonees või tšillimajonees. Maitsestatud majoneesi võid ka ise teha majoneesi kas siis pestoga või tšillikastmega segades.

Baguette cambembert juustu ja serrano singiga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 ca 20 cm pikkust baguette saia
  • 1 pakki NaTurek camembert juustu
  • 100 g Serrano sinki
  • 2-3 sl majoneesi
  • Salatilehti
  • Värsket kurki
  • Redist

Valmistamine

  • Poolita sai ja määri lõikepinnale majoneesi. Säti sinna peale salatirohelist, millele tõsta camembert juustu viilud. Laota juustule serrano sink, sinna peale lao kurgi- ja rediseviilud. Suru pealmise saiapoolega võileib kokku ja kui soovid seda kaasa haarata, siis keera einesaiale veel võileivapaber ümber.

Postitus sündis koostöös Turek juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.