Go Back

Kanaliha musta pipra, paprika ja sibulaga

Cook Time15 minutes
Marineerimiseks vajalik aeg:15 minutes
Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g kanafileed tükeldatuna

Marinaad kanale:

  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl Shaoxingi veini või kuiva šerrit või valget veini
  • 1 sl maisitärklist

Kaste:

  • 1 dl kanapuljongit
  • 2 sl sojakastet
  • 2 sl Shaoxingi veini või kuiva šerrit või valget veini
  • 2 tl tumedat sojakastet
  • 1 sl maisitärklist
  • 1-2 tl suhkrut
  • 2 tl jahvatatud musta pipart
  • Soola

Vokkimiseks:

  • Jupp ingverit hakituna või riivituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna või riivituna
  • 1 sibul õhukeste sektoritena
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • ½ rohelist paprikat tükeldatuna
  • ½ kollast paprikat tükeldatuna
  • Seesamiseemneid ja hakitud rohkelist sibulat

Instructions

  • Alusta sellest, et sega kana marineerimise ained ja tõsta tükeldatud kana sinna marinaadi umbes 15 minutiks.
  • Sega kokku ka kõik kastme ained. Tõsta kõrvale.
  • Kuumuta suuremal (vokk)pannil õli. Pane pannile kana. Laota see ühtlaselt pannile, et kanatükid saaksid kõik küpsema ja pruunistuma hakata. Pruunista igalt küljelt ja tõsta kana siis pannilt ära.
  • Lisa pannile veel õli ning prae ingver ja küüslauk kergelt läbi. Lisa sibul ning paprikad. Voki läbi ja kalla siis peale eelnevalt kokku segatud kaste. Kaste sega enne pannile kallamist läbi, et tärklis ei oleks põhja vajunud. Sega kaste läbi ja lase veidi pakseneda. Kalla siis pannile kana ja kuumuta veidi aega. Kontrolli, et kana oleks läbi küpsenud. Tõsta siis pann tulelt ära.
  • Serveeri koos riisiga ja viimistle seesamiseemnete ning rohelise sibulaga.