Kuigi suvi on vahepeal oma jahedamat ja vihmasemat poolt näidanud, on pühapäeval taas soojemat ilma oodata ja seega kestab nii suvi kui ka grillihooaeg jätkuvalt. Ja üks lihtne ning toimiv idee, mida grillile panna, on jogurtimarinaadis kanakintsuliha. Kasutades Thomy jogurtikastet ürtidega, on sellise marinaadi tegemine eriti lihtne.

Thomy jogurtikaste ürtidega on mõnusalt maitseküllane kreemine salatikaste, mis sobib hästi erinevate salatite maitsestamiseks. Thomy sarja kastmed on kõik naturaalsete looduslike koostisosadega ja koostist lugedes ei pea ühegi komponendi peale nina kirtsutama. Kõik arusaadavad ja mõistetavad. Seetõttu peab arvestama ka sellega, et kastmeid tuleb enne kasutamist loksutada, sest sarnaselt kodustele salatikastmetele kipuvad ka Thomy kastmed seistes kihistuma. Aga see on ainult tunnistuseks sellest, et kaste on naturaalne. Ürtidega jogurtikastmele on lisatud peterselli, murulauku ja tilli, mistõttu sobib selle kastme maitse hästi näiteks kanalihaga ja maitseomadustelt meenutabki see kaste kodus valmistatud ürdist salatikastet. Keedetud noorte kartulitega…mmm, kui hea!

Omalt poolt katsetasin seekord Thomy salatikastet hoopis kanaliha marineerimiseks. Kui nüüd mõelda, et kastmes on olemas jogurtit, mis mõjub liha pehmendajana ja õli, mis aitab lihal pruunistuda, siis on tegemist üsna ideaalselt ka liha marineerimiseks sobiva kastmega. Omalt poolt lisasin veel veidi küüslauku ja väga maitsev marinaad grillitud kanale oligi valmis. Lihtne nagu lapsemäng!

Jogurtikastmes marineeritud grillitud kanakintsud

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 800 g nahata ja kondita kanakintsuliha
  • 2 dl Thomy ürtidega jogurtikastet
  • 3-4 küüslauguküünt hakituna
  • 1/2 tl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Serveerimiseks värskeid hakitud ürte

Valmistamine

  • Sega hakitud küüslauk jogurtikastmega. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kanakintsud selle marinaadi sisse ja jäta paariks tunniks kuni üle öö maitsestuma. Kuumuta grill ja grilli kanakintsusid mõlemalt poolt kümmekond minutit või kuni liha on läbi küpsenud ja kergelt krõbeda pealiskihi saanud. Küpsust võid kontrollida tehes torge liha kõige paksemasse ossa. Eralduv vedelik peab olema selge, mitte roosakas. Jäta peale grillilt võtmist 10-15 minutiks seisma. Serveerides võid peale puistata värskeid ürte.

Postitus sündis koostöös Thomy salatikastmetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.