Riisinuudlid kana ja köögiviljadega on alati kindla peale minek nii suurte kui väikeste sööjate seas. Tänu juba eelnevalt puhastatud ja tükeldatud värvikirevatele köögiviljadele on selle valmistamine eriti kiire ja lihtne ehk siis see on oma olemuselt hästi ka argiõhtusse sobiv roog.

Härmavilja köögiviljasegusse on kokku kombineeritud kollane ja oranž porgand, suvikõrvits, mais ja minimais, paprika, rohelised oad, brokoli ja päevalilleseemned.

Seega on tegemist igati mitmekülgset ja täisväärtuslikku toitumist toetava seguga, sest kehtib reegel, et mida värvilisemaid köögivilju sa sööd, seda suurem on tõenäosus, et saad sel moel ka erinevaid vitamiine ja mineraalaineid. Silmi paitav värviliilu tuleb veel lisaks, sest sööme ju ka silmadega.

Riisinuudlid kana ja köögiviljadega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 300 g riisinuudleid
 • 1-2 tl seesamiõli
 • Väike jupp ingverit hakituna
 • 2 küüslauguküünt hakituna
 • 1 suurem kanafilee õhukeste ribadena
 • 1 pakk ehk 400 g Härmavilja köögivilju seemnetega
 • 2-3 sl sojakastet
 • 2 sl Worcesteri kastet soovi korral
 • 2 sl ketšupit või sriracha kastet
 • Soola ja pipart
 • Hakitud rohelist sibulat
 • Õli praadimiseks

Valmistamine

 • Kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi ning keeda nuudleid paar minutit või vastavalt pakendi juhisele. Kurna, sega siis seesamiõliga ja tõsta kõrvale.
 • Sega kokku sojakaste, Worcesteri kaste ja ketšup. Sega kuni suhkur on lahustunud. Tõsta kaste kõrvale.
 • Kuumuta pannil õli ning tõsta siis pannile küüslauk ja ingver. Prae kiirelt umbes minuti jooksul läbi ja lisa siis pannile kanaribad. Prae kanafilee läbi, kuni see on värvi muutunud ja läbi küpsenud. Selleks kulub umbes 5 minutit. Lisa pannile külmutatud köögiviljad. Prae läbi aeg-ajalt segades, kuni köögivili on poolküps, kuid veel krõmpsuv. Võid panni vahepeal kaanega katta, et kuumus ringlema hakkaks. Kalla kana ja köögiviljad üle eelnevalt kokku segatud kastmega, sega läbi ja lisa siis pannile nuudlid. Kuumuta pannitäis veel kord läbi, puista üle värske hakitud rohelise sibulaga ja serveeri kohe. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga

Postitus sündis koostöös Härmaviljaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.