Nonii, tundub, et see kalapulkadele pühendatud postitus võib kohati üllatav olla, aga seletan kohe lähemalt. Tunnistan, et meil on ikka peaaegu kogu aeg sügavkülmas pakike-paar kalapulkasid. Neidsamu klassikalisi Viči ESVA kalapulki, mida vist kõik teavad. Põhjus on lihtne. Minu kolmest lapsest kaks on kala suhtes üsna pirtsud ehk siis teisisõnu ei ole nad üldse kohe kalasõbrad. Mis aga, üllatus-üllatus, ei laiene sugugi kalapulkadele. Ehk siis minu kala mittesöövad lapsed söövad heal meelel kalapulki ja nii veider kui see ka ei ole, lausa armastavad neid.

Ega ma ei olegi mingit mõistuslikku seletust sellele leidnud. Olen proovinud ise värskeimast värskemat valget kala paneerida ja kalapulki kodustest tingimustes imiteerida ja no ei ole mind väga suur edu saatnud. Süüakse, aga pigem pika hambaga. Nojah, las see siis olla. Mugavus ja lihtsus tuleb ju ka kalapulki toidus kasutades kaasa ja olen lihtsalt lasknud sel omasoodu olla ja minna. Ehk siis olen välja töötanud mitmeid retsepte, mida saab ESVA kalapulki kasutades lastele (ja mitte ainult 🙂 ) pakkuda.

Kartulipuder, hapukoorega kurgi-redise salat, rohelised herned ja krõbedad kalapulgad mõnusa kastmega. Alati kindla peale minek.
No see taldrikkutäis on pigem emade lemmik, aga kui pannil juba kalapulgad krõbedaks praetud, siis miks mitte ka sel moel neid endale serveerida
Miks mitte kalapulki ka hommikusöögiks serveerida. Avokaado, tomati ja salatilehega palaleiva peal või vahel.
See moodus on loomulikult laste lemmik. Ja mitte ainult.

Siin siis ongi mõned meie peres hitistaatusesse saanud kooslused, millega võib kas siis suurematele või väiksematele lastele pea legendaarse staatuse saanud ESVA kalapulki serveerida.

Variant nr 1. Serveeri õlis krõbedaks praetud kalapulki aurutatud roheliste herneste, hapukoorese kurgi-redise salati ja võiga kartulipüreega. Juurde võid pakkuda meelepärast kastet. Meile meeldib siis juurde pakkuda kas paprikakastet või teravama maitse armastajatele sriracha majoneesi.

Variant nr 2 on minu enda lemmik ja sobib hästi kergemaks õhtusöögiks. Krõbedaks praetud kalapulkadele paku juurde salatirohelisest, porgandiviiludest, punasest sibulast, tomatist ja avokaadost tehtud salatit. Kastmeks kasuta traditsioonilist vinegrettkastet. Serveeri kalapulki koos hapukoore-mädarõikakastmega ja sidruniviiludega.

Variant nr 3. Kalapulgad hommikusöögilaual. Prae kalapulgad õlis krõbedaks ja serveeri neid röstitud (ikka kaks poolt koos, eksole 😉 ) rukkipalal, millele määri veidi majoneesi, tõsta sellele salatileht, laota avokaadot ja tomativiile ja kõige peale säti kalapulgad. Naudi hommikukohvi kõrvale.

Variant nr 4. Serveeri õlis krõbedaks praetud kalapulki vrapina. Selleks võta tortilla, laota sinna tomatikastet, paar salatilehte, avokaadoviile, punast sibulat, konservmaisi, punaste ubade ja jalapenoviiludega. Maitsesta koriandri ja laimimahlaga ja keera tortilla rulli.

Nii lihtne see ongi! Neli erinevat rooga, kõik ESVA kalapulkadest inspireeritud ja kiirelt valmivad. Maitsvad ka!

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.