Go Back
+ servings

Küpsisetort kohupiima ja maasika-toormoosiga

Total Time15 mins
Servings: 8

Ingredients

  • 2,5 pakki Kalevi või Selga kandilisi küpsiseid
  • 400 g kohupiima
  • 2 dl 35%-list koort
  • 2 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
  • Riivitud sidrunikoort võimalusel kasuta ökosidruneid
  • Kaunistamiseks maasikaid mustikaid ja mündilehti

Maasika toormoos

  • 400 g maasikaid
  • 2 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
  • 3-4 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • Sidrunimahla

Instructions

  • Valmista esmalt maasika toormoos. Selleks purusta maasikad koos vanillisuhkru ja suhkruga ühtlaseks. Tõsta umbes 4 sl toormoosi kõrvale, lisa sidrunimahla ja umbes 1 dl vett ning sega ühtlaseks vedelikuks, milles saad küpsiseid immutada.
  • Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga. Sega juurde kohupiim ja riivitud sidrunikoor ning sega kõik ühtlaseks.
  • Kasta küpsiseid ühekaupa maasikamoosi vedeliku sisse ja lao kandikule või tordivaagnale 3x3 ruudukujulise tordina. Määri küpsisekihile maasika toormoosi ja sinna peale määri kohupiimakreemi. Korda nii veel kaks korda. Viimasele ehk neljandale küpsisekihile määri ainult kohupiima.
  • Kaunista kooks maasikate, mustikate ja mündilehtedega ning lase enne serveerimist veel mõni tund jahedas seista.