Emadepäevaks tuleb ikka torti teha! Ja kahtlemata on kõige maitsvamad on ikka need tordid, mis on väikeste agarate käekeste poolt valmis meisterdatud. Küpsisetort on üheks selliseks lihtsaks koogiks, mida saab edukalt kas koos lastega meisterdada, aga tegelikult saavad selle koogiga pisut suuremad lapsed edukalt ka ise hakkama.

Küpsisetordid on lihtsate kodukookide klassika ja vaatamata uute uhkete toorainete pealetungile maitsevad alati hästi ka uuemal ajal. Eriti kui tordil saavad kokku kohupiim ja maasika toormoos.

Küpsisetort kohupiima ja maasika-toormoosiga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 2,5 pakki Kalevi või Selga kandilisi küpsiseid
  • 400 g kohupiima
  • 2 dl 35%-list koort
  • 2 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
  • Riivitud sidrunikoort võimalusel kasuta ökosidruneid
  • Kaunistamiseks maasikaid mustikaid ja mündilehti

Maasika toormoos

  • 400 g maasikaid
  • 2 tl DanSukkeri vanillisuhkrut
  • 3-4 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • Sidrunimahla

Valmistamine

  • Valmista esmalt maasika toormoos. Selleks purusta maasikad koos vanillisuhkru ja suhkruga ühtlaseks. Tõsta umbes 4 sl toormoosi kõrvale, lisa sidrunimahla ja umbes 1 dl vett ning sega ühtlaseks vedelikuks, milles saad küpsiseid immutada.
  • Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga. Sega juurde kohupiim ja riivitud sidrunikoor ning sega kõik ühtlaseks.
  • Kasta küpsiseid ühekaupa maasikamoosi vedeliku sisse ja lao kandikule või tordivaagnale 3×3 ruudukujulise tordina. Määri küpsisekihile maasika toormoosi ja sinna peale määri kohupiimakreemi. Korda nii veel kaks korda. Viimasele ehk neljandale küpsisekihile määri ainult kohupiima.
  • Kaunista kooks maasikate, mustikate ja mündilehtedega ning lase enne serveerimist veel mõni tund jahedas seista.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.