Go Back
+ servings

Hapukoore-kondenspiimakattega marjakook kaerahelbepõhjal

Total Time1 hr
Servings: 8

Ingredients

Koogipõhi

  • 70 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • Näpuotsaga soola
  • 1,5 dl kaerahelbeid
  • 1,5 dl speltajahu või nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Hapukoore-kondenspiimakiht

  • 200 g hapukoort
  • 150 g kondenspiima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 1-2 sl tärklist
  • 300 g suvemarju vaarikaid, mustikaid, maasikaid, sõstraid jm
  • 2 tl vaniljesuhkrut

Instructions

  • Koogipõhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja näpuotsatäis soola ning sega kõik läbi. Lisa siis kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulber ning sega kõik ühtlaseks. Tõsta tainas 30 minutiks kuni tunniks majapidamiskilega kaetult jahedasse. Suru siis tainas küpsetusvormi (24 cm läbimõõduga) põhjale ja külgedele.
  • Sega marjad tärklisega ja kalla koogipõhjale. Sega omavahel hapukoor, kondenspiim, vanillisuhkur ja munad. Kalla segu marjadele. Tõsta kook ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta ca 40-50 minutit või kuni kook on pealt kuldne ja täidis liigutades liialt ei võbele. Tõsta ahjust välja ja jahuta. Liiga soojalt võib koogitäidis liiga pehme olla. Kui tahad korrektset tükki lõigata, võid koogi külmkapis täiesti maha jahutada.