Go Back

Juustuga üleküpsetatud ahjupasta tomatikastmega

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 400 g lühikest pastat
  • 2 sl oliiviõli
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 2-3 sl palsamiveiniäädikat
  • 500 g ehk 1 purk Maggi Itaalia tomatikastet
  • 3 dl puljongit
  • 2 tl suhkrut
  • Värsket basiilikut
  • 200 g juustu riivituna
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta pannil õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauku mõni minut. Kalla siis pannile palsamiveiniäädikas ja kuumuta, kuni see hakkab mullitama. Kalla pannile tomatikaste ja puljong ning lase keema tõusta. Keeda mõni minut ja maitsesta kaste siis suhkru, soola, pipra ja värske basiilikuga.
  • Keeda pastat soolaga maitsestatud vees mõni minut vähem, kui pakendile märgitud. Kurna ja sega siis tomatikastmega. Tõsta tomatikastmega segatud pasta ahjuvormi, puista peale riivitud juust ja küpseta ahjus 180-200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveerides puista peale veel värsket basiilikut. Serveeri kohe.