Tomatikastmega pasta on puhas klassika, eriti kui sinna valemisse lisada veel rammus juust ja maitseküllane basiilik. Siin küpsetatud pastavormis saavad kõik eelpool mainitud komponendid ühes toidus kokku ja ei pea vist mainima, et tulemuseks on maitsemeeli hellitav toitev roog, mille valmistamine on tänu Maggi valmis pastakastme kasutamisele lihtne nagu lapsemäng. Maggi itaaliapärane tomatikaste on mugavaks ja käepäraseks lahenduseks siis, kui toiduvalmistamisega ei ole mahti liiga põhjalikult tegeleda. Plussiks on see, et kaste kannab „clean label“ märgistust, mis annab tunnistust sellest, et purki on pistetud ainult puhtad ja päris koostisained. Just selline koostis, mis ei pane kulmu kergitama või pahaselt porisema. Maitse ka igati mõnusalt paika timmitud.

Omalt poolt lisasin kastmele veidi maitset täiendava küüslaugu ja palsamiveiniäädika lisandiga, mis aitab seda kastet pisut särtsakamaks muuta. Kui soovid toekamat rooga, võid kastmele lisada ka hakkiha või tuunikala.

Juustuga üleküpsetatud ahjupasta tomatikastmega

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g lühikest pastat
  • 2 sl oliiviõli
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 2-3 sl palsamiveiniäädikat
  • 500 g ehk 1 purk Maggi Itaalia tomatikastet
  • 3 dl puljongit
  • 2 tl suhkrut
  • Värsket basiilikut
  • 200 g juustu riivituna
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Kuumuta pannil õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauku mõni minut. Kalla siis pannile palsamiveiniäädikas ja kuumuta, kuni see hakkab mullitama. Kalla pannile tomatikaste ja puljong ning lase keema tõusta. Keeda mõni minut ja maitsesta kaste siis suhkru, soola, pipra ja värske basiilikuga.
  • Keeda pastat soolaga maitsestatud vees mõni minut vähem, kui pakendile märgitud. Kurna ja sega siis tomatikastmega. Tõsta tomatikastmega segatud pasta ahjuvormi, puista peale riivitud juust ja küpseta ahjus 180-200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveerides puista peale veel värsket basiilikut. Serveeri kohe.

Retsept sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.