Alusta esmalt tomatite röstimisest. Selleks laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile poolitatud või tükeldatud tomatid koos küüslauguküüntega. Piserda oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning rösti siis eelsoojendatud ahjus 180-200 kraadi juures 40-45 minutit.
Samal ajal valmista karamellistatud sibulad. Kuumuta oliiviõli keskmisel kuumusel ja hauta siis sibulat aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni sibulad on karamellistunud. Vajadusel alanda kuumusta, kui sibulat liialt pruunistuma hakkavad.
Tõsta röstitud tomatid ja karamellistatud sibul köögikombaini. Lisa ka basiilik. Töötle ühtlaseks massiks. Kalla potti, lisa puljong ja kuumuta suppi keemiseni. Keeda mõned minutid. Maitsesta.
Serveerides võid lisada kitsejuustu ja tüümiani.