Go Back

Püreesupp röstitud tomatitest

Total Time1 hour
Servings: 4

Ingredients

  • 1,5 kg hästi küpseid väiksemaid tomateid
  • 6-8 küüslauguküünt koorituna
  • 2 sibulat õhukeste ribadena
  • 3-4 dl puljongit
  • Serveerimiseks kitsejuustu soovi korral
  • Värsket basiilikut
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Värsket tüümiani

Instructions

  • Alusta esmalt tomatite röstimisest. Selleks laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile poolitatud või tükeldatud tomatid koos küüslauguküüntega. Piserda oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning rösti siis eelsoojendatud ahjus 180-200 kraadi juures 40-45 minutit.
  • Samal ajal valmista karamellistatud sibulad. Kuumuta oliiviõli keskmisel kuumusel ja hauta siis sibulat aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni sibulad on karamellistunud. Vajadusel alanda kuumusta, kui sibulat liialt pruunistuma hakkavad.
  • Tõsta röstitud tomatid ja karamellistatud sibul köögikombaini. Lisa ka basiilik. Töötle ühtlaseks massiks. Kalla potti, lisa puljong ja kuumuta suppi keemiseni. Keeda mõned minutid. Maitsesta.
  • Serveerides võid lisada kitsejuustu ja tüümiani.