Vürtsika pohlatäidise ja brie-juustu täidisega saiad
Total Time30 minutesmins
Servings: 12tükki
Ingredients
400gvõiga pärmi-lehttainast
200gbrie juustutükeldatuna
Muna määrimiseks
DanSukkeri pärlsuhkrut
DanSukkeri tuhksuhkrutviimistlemiseks
Vürtsikas pohlamoos:
300-400gpohli
3-4slDanSukkeri pruuni suhkrut
Veidi ingveritriivutuna või peeneks hakituna
1kaneelikang
1tlkardemoni
½apelsini mahl ja veidi riivitud apelsinikoort
Instructions
Valmista esmalt pohlamoos. Selleks tõsta kõik koostisained potti ja lase keema tõusta. Suru kahvli abil osad marjad puruks. Keeda seni, kuni kaste pakseneb, tõsta siis pliidilt ja jahuta.
Rulli jahusel pinnal lehttainas pisut õhemaks ja lõika ca 5x5 cm ruutudeks. Tõsta iga ruudu keskele ca 2x2 cm brie juustu tükk ja kata see lusikatäie pohlamoosiga. Kata siis täidis teise tainaruuduga ja suru ülemise ning alumise tainaruudu servad omavahel kokku. Võid servad ka kahvli abil tugevamalt kinni vajutada. Lõika ülemise tainaruudu keskele terava noaga ristipidi lõige. Määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200-210 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni saiakesed on kuldpruunid. Valmis saiadele võid veel tuhksuhkrut puistata. Serveeri soojalt, nii on saiakesed kõige maitsvamad.