Go Back
+ servings

Vürtsika pohlatäidise ja brie-juustu täidisega saiad

Total Time30 mins
Servings: 12 tükki

Ingredients

  • 400 g võiga pärmi-lehttainast
  • 200 g brie juustu tükeldatuna
  • Muna määrimiseks
  • DanSukkeri pärlsuhkrut
  • DanSukkeri tuhksuhkrut viimistlemiseks

Vürtsikas pohlamoos:

  • 300-400 g pohli
  • 3-4 sl DanSukkeri pruuni suhkrut
  • Veidi ingverit riivutuna või peeneks hakituna
  • 1 kaneelikang
  • 1 tl kardemoni
  • ½ apelsini mahl ja veidi riivitud apelsinikoort

Instructions

  • Valmista esmalt pohlamoos. Selleks tõsta kõik koostisained potti ja lase keema tõusta. Suru kahvli abil osad marjad puruks. Keeda seni, kuni kaste pakseneb, tõsta siis pliidilt ja jahuta.
  • Rulli jahusel pinnal lehttainas pisut õhemaks ja lõika ca 5x5 cm ruutudeks. Tõsta iga ruudu keskele ca 2x2 cm brie juustu tükk ja kata see lusikatäie pohlamoosiga. Kata siis täidis teise tainaruuduga ja suru ülemise ning alumise tainaruudu servad omavahel kokku. Võid servad ka kahvli abil tugevamalt kinni vajutada. Lõika ülemise tainaruudu keskele terava noaga ristipidi lõige. Määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 200-210 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni saiakesed on kuldpruunid. Valmis saiadele võid veel tuhksuhkrut puistata. Serveeri soojalt, nii on saiakesed kõige maitsvamad.