Aeg on just niikaugel, et väljas üha kõledamaks muutuvad ilmad ja pikad pimedad õhtud sunnivad mõtted paratamatult veidi jõuluseks. Mis seal ikka, kraamime taas küünlad välja, teeme kaminasse tule ning tõmbame end mõnusalt diivanile kerra.

Sinna idülli sobituvad hästi pisut jõuluhõngulised saiakesed, kus jõulumaitseline pohlamoos saab kokku kergelt soolaka brie juustuga. Just paras hetk end soojade vürtsidega hellitama hakata. Mõnusalt soolase-magusa maitseskaalal flirtiva ja parajalt vürtsika täidisega saiakesed aitavad hästi hallailmade rõskust ja nukrust leevendada.

Vürtsika pohlatäidise ja brie-juustu täidisega saiad

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 12 tükki

Koostisosad

 • 400 g võiga pärmi-lehttainast
 • 200 g brie juustu tükeldatuna
 • Muna määrimiseks
 • DanSukkeri pärlsuhkrut
 • DanSukkeri tuhksuhkrut viimistlemiseks

Vürtsikas pohlamoos:

 • 300-400 g pohli
 • 3-4 sl DanSukkeri pruuni suhkrut
 • Veidi ingverit riivutuna või peeneks hakituna
 • 1 kaneelikang
 • 1 tl kardemoni
 • ½ apelsini mahl ja veidi riivitud apelsinikoort

Valmistamine

 • Valmista esmalt pohlamoos. Selleks tõsta kõik koostisained potti ja lase keema tõusta. Suru kahvli abil osad marjad puruks. Keeda seni, kuni kaste pakseneb, tõsta siis pliidilt ja jahuta.
 • Rulli jahusel pinnal lehttainas pisut õhemaks ja lõika ca 5×5 cm ruutudeks. Tõsta iga ruudu keskele ca 2×2 cm brie juustu tükk ja kata see lusikatäie pohlamoosiga. Kata siis täidis teise tainaruuduga ja suru ülemise ning alumise tainaruudu servad omavahel kokku. Võid servad ka kahvli abil tugevamalt kinni vajutada. Lõika ülemise tainaruudu keskele terava noaga ristipidi lõige. Määri saiakesed pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut.
 • Küpseta eelkuumutatud ahjus 200-210 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni saiakesed on kuldpruunid. Valmis saiadele võid veel tuhksuhkrut puistata. Serveeri soojalt, nii on saiakesed kõige maitsvamad.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.