Go Back

Klassikalised vastlakuklid

Total Time1 hour 30 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 600 g jahu mina olen lisanud veidi vähem ehk ca 550 g ja kasutan parimat ehk nt Veski Mati eriti head nisujahu
  • 2,5 dl piima käesoojana
  • 35 g
  • presspärmi
  • 75 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • Näpuotsaga
  • soola

Instructions

  • Tõsta kõik koostisosad juba varakult külmkapist välja, et tainategemise ajal oleksid toiduained toasoojad.
  • Lahusta pärm käesooja piima sees ning sega juurde umbes kolmandik jahukogusest. Klopi mass
  • ühtlaseks ning lase soojas kohas umbes pool tundi kerkida. Jahu on soovitav tainasse sõeluda, nii saad kohevama taina, sest sõelumine muudab jahu õhulisemaks.
  • Sega juurde sulatatud ja veidi jahutatud või, suhkur, muna, näpuotsaga soola ning ülejäänud jahu. Sõtku seni, kuni tainas on ühtlane ja läikiv ning lööb käte ja kausi küljest lahti. Puista tainale veidi jahu ning jäta rätiku või toidukile
  • sooja kohta kerkima, kuni tainas on vähemalt kahekordistunud. Kerkimiseks vajab tainas nii soojust kui niiskust. Kausi võib põrandaküttele asetada või siis kergitada ahjus miinimumtemperatuuril koos kausitäie veega, et säiliks õhuniiskus. Tainale asetatud rätiku võib niiskeks teha, ka see aitab liigset kuivust vältida.
  • Kerkinud tainas aseta jahusele tööpinnale ning vormi tainast parajad ümmargused pallid.
  • Ühe kukli suurus võiks olla umbes 50 g. Aseta kuklid plaadile niiskesse keskkonda kerkima.
  • Kerkinud kuklid määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 220 kraadi juures umbes 15 m