- Puljongi keetmiseks porgandit, sibulat, loorberilehte, pipra- ja vürtsiterasid, sellerit 
- Eelmisel päeval tõsta kruubid ja herned kaussi ja kalla peale piisavalt külma vett, et nad oleksid kaetud ja vesi ulatuks ka üle. 
- Puljongi keetmiseks tõsta suitsukoot potti ja kalla peale nii palju vett, et koot oleks veega kaetud. Lase keema tõusta, vajadusel riisu vaht ja lisa siis koodile supijuurikad ja -vürtsid (poolitatud sibul, porgand, paar loorberilehte, vürtsi- ja pipraterasid, soovi korral sellerivars jm). Keeda vaiksel tulel 1,5-2 tundi. Kurna sõelal puljong ja puhasta liha. 
- Kurna sõelal ka leotatud herned ja kruubid, pese külma veega läbi ning tõsta potti puljongi sisse. Lase keema tõusta, alanda kuumusta ja jäta kaane alla podisema. 
- Samal ajal kuumuta pannil õli ning prae sibulat ja porgandit õli sees mõned minutid. Kalla ka porgand ja sibul potti ning keeda potitäit 1,5-2 tundi, kuni herned hakkavad puruks keema. Maitsesta suppi vajadusel soola ja pipraga ning lisa maitseks veel veidi kanget sinepit. Serveerides tõsta supile puhastatud koodiliha ja puista peale maitserohelist.