Puljongi keetmiseks porgandit, sibulat, loorberilehte, pipra- ja vürtsiterasid, sellerit
Eelmisel päeval tõsta kruubid ja herned kaussi ja kalla peale piisavalt külma vett, et nad oleksid kaetud ja vesi ulatuks ka üle.
Puljongi keetmiseks tõsta suitsukoot potti ja kalla peale nii palju vett, et koot oleks veega kaetud. Lase keema tõusta, vajadusel riisu vaht ja lisa siis koodile supijuurikad ja -vürtsid (poolitatud sibul, porgand, paar loorberilehte, vürtsi- ja pipraterasid, soovi korral sellerivars jm). Keeda vaiksel tulel 1,5-2 tundi. Kurna sõelal puljong ja puhasta liha.
Kurna sõelal ka leotatud herned ja kruubid, pese külma veega läbi ning tõsta potti puljongi sisse. Lase keema tõusta, alanda kuumusta ja jäta kaane alla podisema.
Samal ajal kuumuta pannil õli ning prae sibulat ja porgandit õli sees mõned minutid. Kalla ka porgand ja sibul potti ning keeda potitäit 1,5-2 tundi, kuni herned hakkavad puruks keema. Maitsesta suppi vajadusel soola ja pipraga ning lisa maitseks veel veidi kanget sinepit. Serveerides tõsta supile puhastatud koodiliha ja puista peale maitserohelist.