Go Back
+ servings

Aebleskiva ehk Taani pannkoogid

Total Time20 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 2 muna kollane ja valge eraldatud
  • 4 dl jahu
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • ½ tl soodat
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 4 sl sulatatud võid + vormi määrimiseks
  • 4 dl petti või keefirit
  • Vahusta munavalged kohevaks vahuks.

Instructions

  • Teises kausis vahusta munakollased koos suhkru, soola ja vanillisuhkruga. Lisa keefir või pett ja sega läbi. Sega omavahel jahu, sooda ja küpsetuspulber ning sega muna-keefirisegule. Sega ühtlaseks ning viimasena sega õrnalt juurde vahustatud munavalge.
  • Kuumuta pann korralikult kuumaks enne kui küpsetama hakkad. Malmpannil kulub selleks veidi aega ja mina küpsetan 14-sel skaalal kuumusel, mis on 10-11. Ehk siis mitte päris täiskuumusel.
  • Määri iga pannisüvend sulatatud võiga. Seda on kõige lihtsam teha pintsliga. Tõsta lusikatäis tainast igasse süvendisse ja lase küpseda, kuni tainas on altpoolt kuldseks küpseunud. Keera siis tiku või muu terava abivahendiga koogid külili nii, et sisu välja voolaks. Küpseta ka sealt alt kuldseks ja keera nüüd koogid täiesti ümber. Küpseta igast küljest kuldseks.
  • Viimistle tuhksuhkruga ning paku juurde kas toormoosi, stroopi, mett või muud meelepärast.