Go Back

Võileivatort kreemise pasteedi ja toorjuustukreemiga

Võileivatort on pidulaudade staar ja maitseb hästi nii vanadele kui noortele. Selles võileivatordis saavad kokku kreemine kodupasteet ja murulagune toorjuustuvaht. Kihiti röstsaia vahele määrituna annab see tulemuseks mahlaselt maheda võileivatordi, mis kaunistab iga pidulauda.
Total Time45 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 16 viilu röstsaia
  • 1 karp ehk 200 g kreemist kodupasteeti
  • Veidi koort või piima
  • 200 g murulauguga toorjuustu
  • 2 dl 35%-list koort
  • Hakitud murulauku
  • Soola ja pipart
  • Immutamiseks piima või puljongit
  • Kaunistamiseks värsket kurki redist, vutimune, hakitud murulauku, tilli jm

Instructions

  • Lõika röstsaial ära koorik nii, et alles jäävad ruudukujulised ühesuurused saiad. Sega pasteet ühtlaseks ja lisa veidi koort või piima, et pasteet oleks piisavalt pehme ja hästi määritav. Vahusta koor koos toorjuustuga kohevaks vahuks. Maitesta soola ja pipraga ning hakitud murulauguga.
  • Lao neli saia vaagnale ruudukujuliselt, immuta paari lusikatäie puljongi või piimaga ning määri siis sinna peale pasteet. Lao järgmised neli saiaviilu sinna peale, immuta ja määri sinna peale murulaugukreem. Korda sama veel nii pasteediga kui toorjuustukreemiga. Pealmiseks kihiks peaks jääma toorjuustukreem. Määri seda ka tordi külgedele.
  • Kaunista tort meelepäraste lisanditega ja jäta mõneks tunniks jahedasse tahenema, et maitsed ühtlustuksid.