Go Back

Krõbesaiad lihapasteedi ja marineeritud punase sibulaga

Krõbedaks röstitud saiaviilud koos kreemise lihapasteedi ja marineeritud sibulaga on väga mõnus suupiste. Tegelikult sobib marineeritud sibulat sobitada ka teiste pasteetidega ja mitte ainult pidulikule suupistele, vaid ka argipäevasele pasteedileivale. Seega, valmista punast sibulat kohe rohkem, sest nii on lihtne maitsvaid pasteedivõileibu valmistada.
Total Time20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 12 viilu pikka saia
  • 200 g Maks ja Mooritsa lihapasteeti
  • Veidi õli
  • Granaatõunaseemneid
  • Värsket tüümiani
  • Marineeritud punane sibul:
  • 2 punast sibulat õhukeste viiludena
  • 2 dl vett
  • 50 ml punase veini äädikat
  • 1 tl soola
  • 1-2 sl suhkrut

Instructions

  • Marineeritud sibulate valmistamiseks sega vesi, äädikas, sool ja suhkur kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni ja kalla marinaad siis viilutatud sibulatele. Jahuta ja tõsta siis külmkappi. Jäta vähemalt paariks tunniks maitsestuma. Säilita jahedas ja tarvita võileibadel, salatites või muudes toitudes.
  • Suupistesaiade valmistamiseks piserda saiu õliga ja rösti 200 kraadini kuumutatud ahjus, kuni saiad hakkavad äärtest kuldseks tõmbuma. Tõsta ahjust ja jahuta. Määri igale saiale lihapasteeti, lisa sinna marineeritud punast sibulat ja granaatõunaseemneid. Viimistle tüümianioksaga ja värskelt jahvatatud musta pipraga.