Go Back
+ servings

Grillitud noore kartuli vardad pestoga

Total Time15 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 800 g noori või väikeseid gurmeekartuleid
  • Oliiviõli
  • Soola

Pesto:

  • Suurem peotäis karulauku basiilikut, peterselli, tilli vm ürte
  • 1 dl oliiviõli
  • 50 g parmesani juustu riivituna
  • 50 g päevalilleseemneid
  • Soola
  • 1 küüslauguküüs kui kasutad karulauku, siis jäta küüslauk lisamata
  • Soovi korral sidrunimahla

Instructions

  • Puhasta kartulite koor, kuid ära koori. Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees10-15 minutit ehk mitte päris pehmeks. Kurna ja piserda oliiviõli ning soolaga. Lükka vardasse ning grilli kuumal grillil, kuni kartul on küps ja kuldne.
  • Valmista pesto. Selleks tõsta köögikombaini või purustajasse kõik pesto koostisained. Töötle kõik ühtlaseks tükiliseks massiks. Ära üle töötle, pesto võib jääda mõnusalt tükiline. Maitsesta.
  • Serveeri kartulivardaid koos pestoga mida võid serveerida kartulite kõrvale või niristada kartulite peale.