1-2slVana Tallinna likööri või brändit/konjakitvõid asendada rummiessentsi või -siirupiga või 1-2 tl suhkruga
16-18tkSavoiardi/Ladyfinger küpsist
3munakollane ja valge eraldatud
3slrafineerimata roosuhkrut
1tlvanillisuhkrut
250gmascarpone juustutoasoojana
pealeraputamiseks naturaalset kakaopulbrit
Instructions
Valmista Bambu kohv ja sega liköör või konjak kohvi sisse. Kui teed alkoholivaba versiooni, maitsesta Bambu kohv kas rummiessentsi või -siirupiga või lahusta kohvis suhkur. Kasta kiirelt küpsised kohvi-likööri segu sisse ja lao üksteise kõrvale vaagnale. Võid teha nii kahe, kui ka kolmekihilise tiramisu.
Eralda munakollased munavalgetest ja vahusta munakollased koos suhkru ja vanillisuhkruga helekollaseks vahuks. Sega toasoe mascarpone mikseri abil läbi, et ta oleks ühlane ja kreemine. Sega omavahel munakollased ja mascarpone kuni saad tulemuseks ühtlase kreemi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa siis munakollase ja mascarpone segule. Määri pool kreemist küpsistele ja lao sinna peale teine kiht Bambu kohvi sisse kastetud küpsiseid. Kui otsustad teha kolmekihilise tiramisu, siis jaga nii küpsiste arv kui ka kreemi kogus kolmeks võrdseks osaks. Kõige pealmisele kihile puista peale kakaopulbrit. Hoia enne serveerimist jahedas vähemalt mõned tunnid.