Tiramisu on itaallaste võrratu kingitus kogu maailmale. Lihtne valmistada ja samas alati võluv oma pisut patuses kreemisuses ja ahvatlevas õhulisuses. Paar lihtsat koostisosa suudavad luua sellise täiusliku maitsekoosluse, mille puhul iga kord imestad, kui mõnusalt see ikka maitseb.

Kui klassikaline tiramisu sisaldab ka kohvi, siis on terve hulk inimesi, kes ei saa või ka ei soovi kofeiini tarbida. Vahel ei soovita näiteks õhtupoole kohvi sisaldavat magustoitu süüa, sest see häirib ööund. Lisaks sellele ei sobi kanget kohvi sisaldav magustoit ka lastele. Seda muret aitab lahendada SELLEST Bambu kohvipulbrist tehtud kohvijook, millega saab ilusti asendada tiramisu koostisosaks oleva kohvi ja mis annab võimaluse nautida seda suurepärast maitsekooslust ilma kofeiini tarbimata ilma, et peaks maitses järeleandmisi tegema.

Bambuga valmistatud tiramisu võibki ümber nimetata bambumisuks ning seda sobib pakkuda õhtuti ka neile, kel muidu kipub õhtune kofeiin ööune ära viima. Kui pakud bambumisud täiskasvanutele, võid maitsestamiseks kasutada kas Vana Tallinna likööri või konjakit/brändit. Kui laua ääres on ka lapsed, siis asenda see mõne tilga rummiessentsiga või rummisiirupiga. Võid lisada ka veidi suhkrut Bambu kohvile, milles küpsiseid leotad, et lõpptulemus liialt mõrkjaks ei muutuks.

Bambumisu ehk kofeiinivaba tiramisu Bambu kohviga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 2-3 tl Bambu kohvipulbrit + 1,5 tl kuuma vett
  • 1-2 sl Vana Tallinna likööri või brändit/konjakit võid asendada rummiessentsi või -siirupiga või 1-2 tl suhkruga
  • 16-18 tk Savoiardi/Ladyfinger küpsist
  • 3 muna kollane ja valge eraldatud
  • 3 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 250 g mascarpone juustu toasoojana
  • pealeraputamiseks naturaalset kakaopulbrit

Valmistamine

  • Valmista Bambu kohv ja sega liköör või konjak kohvi sisse. Kui teed alkoholivaba versiooni, maitsesta Bambu kohv kas rummiessentsi või -siirupiga või lahusta kohvis suhkur. Kasta kiirelt küpsised kohvi-likööri segu sisse ja lao üksteise kõrvale vaagnale. Võid teha nii kahe, kui ka kolmekihilise tiramisu.
  • Eralda munakollased munavalgetest ja vahusta munakollased koos suhkru ja vanillisuhkruga helekollaseks vahuks. Sega toasoe mascarpone mikseri abil läbi, et ta oleks ühlane ja kreemine. Sega omavahel munakollased ja mascarpone kuni saad tulemuseks ühtlase kreemi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa siis munakollase ja mascarpone segule. Määri pool kreemist küpsistele ja lao sinna peale teine kiht Bambu kohvi sisse kastetud küpsiseid. Kui otsustad teha kolmekihilise tiramisu, siis jaga nii küpsiste arv kui ka kreemi kogus kolmeks võrdseks osaks. Kõige pealmisele kihile puista peale kakaopulbrit. Hoia enne serveerimist jahedas vähemalt mõned tunnid.

Postitus sündis koostöös Svenska Bioforce AB Eestiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.