See pannilasanje on hakanud võidukäiku TikTok keskkonas tegema, kus erinevaid versioone sellest toidust leidub kümneid kui mitte sadu. Kuna tundus, et tegemist on tõesti lihtsa ja mugava argiõhtusse sobiva toiduga, siis mõtlesin ka ise selle järgi proovida. Erinevaid variante läbi vaadtes tundus just see siintoodud retsept olevat kõige paljulubavam. Lisatud toorjuust lisab lasanjele mõnusat kreemisust ja grilli all antud lõppviimistlus aitab juustul kuldseks ja maitsemeeli paitavaks sulada.

Pannilasanje nipiks on väiksemaks murtud lasanjeplaatide küpsetamine otse pannil ja tomatikastmes. Valge kastme asenduseks on siis koorene ricotta ja lisaks tuleb lasanjele laotada ka mozzarella ja parmesani juustu. Kokku siis kooslus, mida ei pea pikemalt tutvustama või selle häädusest pajatama. Tomatikaste, hakkliha, lasanjeplaadid ja ohtralt ahjus kuldseks sulanud juustu. Libastuda pea võimatu.

Selle koguse jaoks vajad 28 cm läbimõõduga ahjukindlat panni ehk siis kontrolli enne, kas pannivars on ikka sobilik panni ahju pistmiseks. Juhul, kui sul sellist panni ei ole, siis võid enne ahjupistmist pannilt ahjuplaadile või kasvõi suuremasse koogivormi tomatikastme koos lasanjeplaatidega kolida ja siis sinna vormi juustu laotada ning ahju pista.

Üleküpsetatud pannilasanje

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 g veise- või seguhakkliha
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 porgand tükeldatuna
  • 2 sellerivart tükeldatuna
  • 1 tl kuivatatud või 2-3 tl värsket punet
  • 700 g tomatikastet võid valida oma lemmikute hulgast
  • 1 sl tomatipastat soovi korral
  • 5-6 dl vett
  • 150 g lasanjeplaate väiksemaks murtuna
  • 200 g toorjuustu
  • 150 g riivitud või väiksemaks rebitud mozzarella juustu
  • 100 g parmesani juustu
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Vajadusel veidi suhkrut
  • Värsket basiilikut

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa pannile küüslauk, porgand ja seller ning kuumuta segades mõned minutid. Lisa siis hakkliha ja prae läbi kuni hakkliha on värvi muutnud. Alanda kuumust ja lase vaiksel tulel umbes 8 minutit haududa. Lisa siis pannile pune, tomatikaste ja tomatipasta ning vesi ning lase keema tõusta. Murra siis sinna kastme sisse lasanjeplaadid ja torka tomatikastmesse nii, et nad oleksid üleni kastmega kaetud. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning lase vaiksel tulel podiseda umbes 15 minutit. Vajadusel lisa kastmele ka veidi suhkrut. Kui kaste tundub liiga kuivaks tõmbuvat, lisa veidi vett.
  • Kui sul ei ole ahjukindlat panni, tõsta kogu pannitäis nüüd ahjuvormi ümber. Kui panni kannatab ahju panna, jätka samal pannil tegutsemist. Tõsta kastme sisse lusikaga toorjuustu „saarekesed“. Sinna peale laota riivitud mozzarella juust ja parmesan. Tõsta eelkuumutatud ahju grillielemendi alla kuni pealispind on kuldne ja juust sulanud. Tõsta ahjust, jahuta veidi ja viimistle värske basiilikuga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.