Õhukesed pannkoogid on alati hea valik, olgu siis pühapäeva hommik või lihtsalt selline hetk, kus isutab pannkookide järele. Nende õhukeste pannkookide või siis kreppide puhul on nipiks tainasse lisatud või, mis aitab tulemuse parajalt krõbedaks ja hõrguks muuta.

Piima asemel on kasutatud Valio Oddlygood Barista kaerajooki, mistõttu sobivad pannkoogid ka neile, kes laktoosi või piimatooteid väldivad. Võib kasutada nii tavalist Valio Oddlygood kaerajooki või siis Valio Oddlygood kaneeli- ja kardemonimaitselist kaerajooki, mis kreppidele veel mõnusalt kaneelise lisamaitse annab. Tavalise või asemel võib kasutada kas taimset või asendajat või laktoosivaba võid.

Krepid ehk õhukesed pannkoogid Oddlygood kaerajoogiga

Aeg kokku 28 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 3,5 dl 200 g nisu- või speltajahu
  • 1-2 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 5 dl Valio Oddlgood kaerajooki
  • 2 muna
  • 20 g sulatatud võid
  • Õli praadimiseks

Valmistamine

  • Klopi munad suhkru ja soolaga lahti. Lisa umbes pool kaerajoogi kogusest. Sega läbi ja lisa siis suurem osa jahust, et moodustuks paksem tainas. Lisa veel veidi kaerajooki ja lisa ülejäänud jahu. Sega tainas hoolikalt läbi, et ei jääks tükke. Viimasena lisa ülejäänud kaerajook. Selleks, et tainasse tükke ei jääks, tasub vedelikku ja jahu vaheldumisi lisada ja esmalt paksem tainas valmis segada, mida siis lõpuks vedelikku lisades paraja paksusega krepitainaks segada ehk siis viimasena lisa alati ühtlaseks segatud tainale vedelik. Sulata või ja lisa ka see tainale. Küpseta pannil vähese õli sees ülepanni pannkoogid mõlemalt poolelt kuldseks. Serveeri mee, moosi, marjade või muu meelepärasega.

Postitus sündis koostöös Valio Oddlygood kaerajookidega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.