See on hästi mõnus moodus, kuidas hinkaale serveerida. Aseta kasvõi pidulauale suupisteks. Tegemist on piiriülese kombinatsiooniga, kus hinkaalid maitselisa aasiapärastest kastmest ja seesamiseemnetest saavad. Kokku moodustub väga maitsev ja seesamiseemnete abil mõnusat tekstuuri lisav kombo, millel igati võimalus peolaua hitiks saada.

Valmistamine ei tohiks ka kellelegi üle jõu käia. Hinkaalid valmivad potstickersi või siis potikleepsu meetodil, kus esmalt tuleks pelmeenid või hinkaalid õli sees pruunistada ja siis samale pannile lisatud vähese veega aurutada. See on siis piltlikult praadimine ja aurutamine samal ajal. Nipiks on see, et hinkaalide alumisele küljele tuleks tekitada seesamiseemnetest kiht, mis siis kuumas õlis mõnusalt krõbedaks koorikuks küpseb.

Hinkaalid vürtsika tšilli-ingveri ja seesamikastmega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

 • 400 g Vici traditsioonilisi hinkaale
 • Seesamiseemneid
 • Õli praadimiseks
 • Hakitud rohelist sibulat

Tšilli-ingveri kaste:

 • 1-2 sl seesamiõli
 • Väike jupp ingverit riivituna või hakituna
 • 2 sl magusat tšillikastet
 • 2 sl sojakastet
 • 1 sl mett
 • Laimimahla

Valmistamine

 • Kalla seesamiseemned taldrikule. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Kasta hinkaalide alumine külg vee sisse ja suru siis seesamiseemnete sisse. Aseta pannile kuuma õli sisse. Prae umbkaudu 4-5 minutit, kuni hinkaalide alumine seesamiseemnetega kaetud külg on kuldne. Kalla siis pannile ca 1 dl vett, kata pann kaanega ja auruta ca 5-7 minutit, kuni hinkaalid on läbi kuumenenud.
 • Kastme jaoks sega kokku kastme komponendid. Serveeri hinkaale kuumalt koos kastmega ja puista serveerides peale hakitud rohelist sibulat.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.